Työpaikkailmoitus

Tutkija nykyajan dokumentointitehtäviin

Museokeskus hakee tutkijaa nykyajan dokumentointitehtäviin

Tutkijan tehtävänä on nykyajan dokumentointi ja siihen liittyvän museossa tuotetun tiedon saavutettavuuden lisääminen sekä vuorovaikutus kolmannen sektorin ja yritysten kanssa dokumentointiin liittyen. Nykyajan dokumentointia tehdään museon toimintaympäristön tarpeiden ja muutosten sekä valtakunnallisesta tallennus- ja kokoelmayhteistyön (TAKO) näkökulmasta. Tehtävänä on liittää museon perinteinen dokumentointitoiminta osaksi uusia toimintamalleja, joissa vuorovaikutus ja osallisuus ovat keskeisenä toimintatapana. Tähän liittyen tutkija osallistuu Vapaa-aikatoimialan yhteiseen yhteisötyöhön osallistavan dokumentointityön lähtökohdista. Tutkija osallistuu valtakunnallisen TAKO-toiminnan verkostotyöskentelyyn, vastaa Museokeskuksen siihen liittyvistä dokumentointitehtävistä painottaen niiden toteutuksessa osallisuuden ja vuorovaikutuksen näkökulmaa. Lisäksi tutkijan tehtävänä on saattaa kerätty dokumentointiaineisto saavutettavaksi suurelle yleisölle ja tutkijoille käyttäen sähköisiä kanavia.

Tutkijan toimen kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, johon sisältyy arvosana kahdesta museoaineesta, joista toinen on pääaine tai vastaava opintomäärä sekä riittävä työtehtävän edellyttämä museoalan kokemus.

Hakijalta edellytetään perehtyneisyyttä museotoiminnan dokumentointitoimintaan ja niissä käytettäviin menetelmiin. Hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä organisointikykyä. Lisäksi kykyä omaksua nopeasti uutta tietoa ja välittää sitä tuoreesti eri kanavien kautta.

Digitaalisen työympäristön ja tiedonhallinnan sekä uusien medioiden tuntemus luetaan eduksi. Eduksi luetaan myös kyky itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn sekä kykyä tulla toimeen nopeasti muuttuvien projektien ja erilaisten prosessien kanssa.

Lisätietoa antaa:

Intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen

<mailto:>

Hakemuksen jättäminen:

Paikkaa haetaan sähköisesti KuntaRekry-järjestelmässä<https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/tku00-44-1-18>

Hakuaika päättyy 3.4.2018 klo 15.00

Tule tekemään tulevaisuuden Turkua

Turussa tehdään tänäänkin lisää historiaa. Viihtyisä ja karismaattinen yliopistokaupunki uudistuu ja kasvaa rohkeasti, tavoitteena kaupunkilaisten elämisen laadun ja elinkeinoelämän menestyksen edistäminen kestävällä tavalla.

Turun kaupunki on alueensa suurin työllistäjä, jolla on noin 11 000 osaavaa ja ammattitaitoista työntekijää monipuolisissa tehtävissä.

Turun kaupunki on savuton työpaikka.

***

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun museokeskus

Itäinen Rantakatu 38

PL 286, 20101 Turku

050 514 1880