Työpaikkailmoitus

Amanuenssi Kansallisgallerian arkisto- ja kirjastoyksikköön

Kansallisgalleria on aktiivinen kulttuuritoimija ja maamme suurin kuvataiteen asiantuntijaorganisaatio. Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Säätiön palveluksessa työskentelee noin 280 työntekijää.

Haemme kokoelmahallintaosastolle arkisto- ja kirjastoyksikköön

Amanuenssia

vakituiseen tehtävään.

Arkisto- ja kirjastoyksikön tehtäviin kuuluvat Kansallisgallerian arkisto- ja kirjastokokoelmien hoito, hallinta ja kartuttaminen, kokoelmatietopalvelu, Kansallisgallerian kuvamyynti, MuseumPlus-kokoelmahallintajärjestelmän hallinta ja kehittäminen, kokoelmien luetteloinnin sekä kokoelma-aineistojen pitkäaikaissäilytyksen koordinointi.

Tehtäviisi kuuluvat Kansallisgallerian taideteos- ja arkistokuvien myynti sekä Kansallisgallerian kokoelmien, erityisesti arkistokokoelmien kokoelmahallintaan ja luettelointiin liittyvät tehtävät MuseumPlus –kokoelmahallintajärjestelmässä. Osallistut myös erikseen sovittavalla tavalla Kansallisgallerian kokoelmien verkkosaavutettavuuteen liittyviin tehtäviin ja Kansallisgallerian kokoelmatoiminnan kehittämiseen.

Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja kokemusta digitaalisen metatiedon tuottamisesta. Arvostamme kokemusta kuvamyynnistä ja kokoelmien luetteloinnista. Museo toimintaympäristönä on sinulle tuttu. Olet tiimityöskentelijä, innostut tavoitteellisesta työskentelystä ja viet asiat täsmällisesti loppuun asti positiivisella asenteella. Olet myös ongelmanratkaisija ja kehittäjä. Olet taitava organisoimaan ja kommunikoit sujuvasti suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Arvomme yhdessä, avoimesti ja asiantuntevasti, kuvaavat myös sinun työskentelyotettasi.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen tehtävän maamme suurimmassa kuvataiteen asiantuntijaorganisaatiossa Kansallisgallerian ainutlaatuisen kokoelman parissa. Työyhteisömme koostuu alan huippuosaajista, joiden tuen saat työllesi. Olemme innostuneita ja ylpeitä siitä, mitä teemme.

Lisätietoja tehtävästä antaa arkisto- ja kirjastopäällikkö Piia Pitkänen, puh. 0294 500 527 keskiviikkona 18.8.2021 kello 13-15 ja keskiviikkona 25.8.2021 kello 9-11.

Kiinnostuitko? Lähetäthän hakemuksesi ja CV:si viimeistään 29.8.2021 oheisen linkin kautta: https://ats.talentadore.com/apply/amanuenssi/Zqoprm