Työpaikkailmoitus

Arkeologi ja tutkija Saamelaismuseo Siidaan

Saamelaismuseo Siida on valtakunnallinen erikoismuseo ja Suomen saamelaisten kansallismuseo. Haemme vireään, ammattitaitoiseen työyhteisöömme arkeologia ja tutkijaa vakinaiseen työsuhteeseen 1.3. 2015 alkaen. Arkeologi ja tutkija työskentelevät työparina kulttuuriympäristöyksikössä, jonka toimintakenttänä on saamelaisalue ja sen saamelainen kulttuurimaisema ja rakennusperintö sekä arkeologinen kulttuuriperintö. Kulttuuriympäristöyksikön tehtäviin kuuluu toimialaan liittyvä suunnittelu-, kehittämis- ja tutkimustyö sekä sidosryhmäyhteistyö. Lisäksi arkelologi ja tutkija osallistuvat Saamelaismuseo Siidan sisällöntuotantoon (tapahtumat, näyttelyt, kokoelmat, museopedagogiikka).

Arkeologinkelpoisuusvaatimuksina on ylempi korkeakoulututkinto, arkeologian pääaineopinnot, perehtyneisyys kulttuuriympäristötyöhön, saamelaiskulttuuriin ja museoalaan. Arkeologi vastaa saamelaisalueen arkeologisen kulttuuriperinnön suojeluun ja hoitoon liittyvistä viranomais- ja tutkimustehtävistä.

Tutkijankelpoisuusvaatimuksina on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, perehtyneisyys kulttuuriympäristötyöhön, saamelaiskulttuuriin ja museoalaan. Tutkija vastaa kulttuuriympäristöön liittyvistä tehtävistä, joihin kuuluu saamelaisen kulttuuriympäristötyön kehittäminen sekä alueellisesti että valtakunnallisesti,  perinteen tallennus, neuvontatehtävät ja tutkimus.

Molemmissa tehtävissä edellytetään saamelaisen kulttuuriympäristön ja siihen liittyvän toimintakentän monipuolista tuntemusta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, yhteistyötaitoja ja maastotyökelpoisuutta. Arvostamme museoalan työkokemusta, kenttätyökokemusta sekä sosiaalisia ja viestintätaitoja. Saamen kielen taito katsotaan eduksi.

 

Palkka määräytyy Saamelaismuseon palkkajärjestelmän mukaan.

Kirjalliset hakemukset 20.2.2015 klo 16.15 mennessä osoitteeseen: Rekrytointi, Saamelaismuseo Siida, Inarintie 46, 99870 Inari. Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää joko cv tai riittävät todistusjäljennökset.

Lisätietoja: Sari  Valkonen, , 040-7671052