Työpaikkailmoitus

Arkistoamanuenssi Pohjanmaan museoon

Arkistoamanuenssi Pohjanmaan museoon
 
Pohjanmaan museo on Vaasan kaupungin ylläpitämä yhdistelmämuseo, jonka toimialat ovat kulttuurihistoria, taide ja luonnontiede. Pohjanmaan museo on Pohjanmaan aluetaidemuseo sekä maakuntamuseo. Museon yhteydessä toimii Terranova – Merenkurkun luontokeskus.
 
Haemme Pohjanmaan museoon arkistoamanuenssia vakituiseen työsuhteeseen.
 
Arkistoamanuenssi vastaa Pohjanmaan museon valokuva-arkistosta ja historiallisesta asiakirja-arkistosta sekä Vaasan kaupungin muiden museoiden vastaavista arkistoista. Arkistoamanuenssin tehtävään kuuluu arkistotoiminnan suunnittelu, toteuttaminen ja kehittäminen, saapuvan aineiston arkistointi sekä arkiston asiakas- ja asiantuntijapalvelu. Lisäksi arkistoamanuenssi osallistuu Vaasan museoiden kokoelmatoimintaan sekä tutkimus-, julkaisu- ja näyttelyhankkeiden toteuttamiseen oman erityisalansa puitteissa.
 
Kelpoisuusvaatimus:
 
Valittavalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa Pohjanmaan museon toimialalta sekä asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkintoa. Tehtävässä vaaditaan hyvää suullista ja kirjallista suomen ja ruotsin kielen taitoa. Arvostamme kokemusta museotyöstä. Odotamme arkistoamanuenssilta näkemystä toiminnan kehittämisestä sekä yhteistyötaitoja.

Valitun on ennen toimen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Toimessa noudatetaan 4 kk koeaikaa. Työ alkaa 5.1.2015.
 
Palkkaus ja työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.
 
Lisätietoja:
www.pohjanmaanmuseo.fi
vt. museotoimenjohtaja Selma Green: (06) 325 3780, 044 687 4694,
vs. intendentti Erkki Salminen: (06) 325 3790, 040 840 5862,
 
Tehtävään haetaan sähköisesti osoitteessa http://rekrytointi.vaasa.fi. Hakuaika päättyy 15.11.2014 klo 16:15.
 
Haastatteluun kutsuttavien tulee ottaa mukaan alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset. Haastattelut järjestetään viikolla 48.