Työpaikkailmoitus

Arkkitehtuurimuseo hakee uutta museonjohtajaa

Suomen Arkkitehtuurimuseo hakee näkemyksellistä museonjohtajaa rakentamaan tulevaisuutta voimakkaassa uudistumisvaiheessa olevalle museolle. Lähivuosien keskeinen tehtävä on suunnitteilla olevan kansainvälisen huipputason arkkitehtuuri- ja designmuseon edistäminen yhteistyössä Designmuseon, Helsingin kaupungin ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Museonjohtajana ja toimitusjohtajana vastaat valtakunnallisena vastuumuseona toimivan Arkkitehtuurimuseon kokonaisjohtamisesta ja kehittämisestä yhdessä johtoryhmäsi kanssa. Toimeenpanet säätiön hallituksen tekemät päätökset ja työstät museon strategiaa yhdessä hallituksen ja johtoryhmän kanssa. Lisäksi vastaat vuosittaisen toimintasuunnitelman ja talousarvion valmistelusta sekä osallistut museon palvelualueiden johtamiseen ja sidosryhmäyhteistyöhön. Arkkitehtuurimuseossa toimii kolme palvelualuetta: Kulttuuriperintö ja tietopalvelut, Näyttelypalvelut ja Yleisö- ja sidosryhmäpalvelut. Työntekijöitä on 22. Digitaaliset ensiaskeleet on otettu. Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon edistämisen lisäksi keskeisiä tehtäviäsi lähivuosille on uuden strategian juurruttaminen ja asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen.

Uudelta museonjohtajalta edellytämme riittävää perehtyneisyyttä Arkkitehtuurimuseon toimialaan ja tehtäviin, soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja asiantuntijaorganisaation johtamistaitoa. Olet jo osoittanut kykysi sekä toimivien strategioiden kehittäjänä että toimeenpanijana. Tunnet hyvin museo- ja kulttuurialaa, olet uudistushenkinen ja sinulla on kyky verkottua ja rakentaa tulevaisuutta. Hyvä englannin kielen taito on kansainvälisen yhteistyön edellytys.

Ihmisten johtajana olet kannustava keulakuva ja sinulla on kyky innostaa koko työyhteisö yhteisten tavoitteiden taakse. Sinulla on kokemusta varainhankinnasta ja talouden tunnusluvut ovat myös vankkaa osaamisaluettasi. Onnistuaksesi tehtävässä tärkeää on kyky johtaa organisaatiota Arkkitehtuurimuseon periaatteiden ja arvojen mukaisesti sekä ymmärtää säätiötoiminnallinen omistus- ja hallintomalli.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen näköalapaikan, kyvykkään organisaation ja mahdollisuuden osallistua tulevaisuuden museon rakentamiseen yhdessä oman organisaation ja laajan toimijaverkoston kanssa.

Tätä rekrytointia toteutamme yhdessä kumppanimme Boyden Finlandin kanssa. Hakemukset palkkatoiveineen pyydämme lähettämään oheisen linkin  kautta 20.9.2020 mennessä: https://www.boyden.com/cv/index.html

Lisääthän hakukirjeen ja CV:n otsikkoon haettavan roolin ja organisaation nimen. Lisätiedot ja kyselyt tehtävään liittyen: Suomen arkkitehtuurimuseon säätiön hallituksen puheenjohtaja Ulla Teräs, torstaina 3.9. klo 14:15, tiistaina 8.9. klo 9:10, torstaina 10.9. klo 12:13 ja keskiviikkona 16.9. klo 10:11, puhelin 050 343 8393 tai sähköposti .

Arkkitehtuurimuseo on valtakunnallinen vastuumuseo. Museo ylläpitää suomalaisen arkkitehtuurin kokoelmaa ja sopii asiantuntevaksi ystäväksi jokaiselle arkkitehtuurista ja rakennetusta ympäristöstä kiinnostuneelle. Vuonna 1956 perustetun museon toiminta painottuu vuoden 1900 jälkeiseen arkkitehtuuriin. Arkkitehtuurimuseossa on suuret piirustus- ja valokuvakokoelmat, pienoismalleja ja yleisölle avoin erikoiskirjasto. Näyttelyt ja tapahtumat kutsuvat osallistumaan ajankohtaisiin arkkitehtuurin ilmiöihin. Lisätietoja: www.mfa.fi