Työpaikkailmoitus

Avoimia työpaikkoja Työväenmuseo Werstaalla

 

MUSEOLEHTORI JA PROJEKTITUTKIJA TYÖVÄENMUSEO WERSTAALLE

Työväenmuseo Werstas on valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian erikoismuseo, joka toimii Tampereella, Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Lisäksi työväenmuseo ylläpitää kahta pienempää museokohdetta: Lenin-museota ja Kuurojen museota. Etsimme ammattitaitoiseen joukkoomme museolehtoria ja projektitutkijaa määräaikaisiin työsuhteisiin. Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön ja hyvät työtoverit kehittyvässä museossa.

A. Museolehtorintehtävät keskittyvät Työväenmuseo Werstaan monipuolisen museopedagogisen toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja toteutukseen. Lisäksi museolehtori työskentelee osana museon näyttely- ja tapahtumatoimintoja. Monipuolisiin työpäiviin voi sisältyä niin lastentapahtuman suunnittelua, näyttelyiden käsikirjoittamista kuin vilkas työpaja ammattikoululaisten kanssa. Haemme tehtävään henkilöä, jolla on aiempaa kokemusta sekä museo-opetuksesta että muista museoalan tehtävistä. Kyseessä on määräaikainen työvapaan sijaisuus.

Hakijoilta edellytetään tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Työväenhistorian tuntemus ja museologian opinnot ovat eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme kokemusta museopedagogiasta, luovuutta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. Työsuhde on määräaikainen ja ajoittuu ajanjaksolle 1.6.2016 – 31.12.2017 tai sopimuksen mukaan.  Työaika on 36 h 15 min viikossa ja palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 2. vaativuusryhmään (1852,23). Peruspalkan lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää työn tuloksellisuuden, kokemuksen, koulutuksen ja mahdollisen palkkatoivomuksen mukaan. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

B. Projektitutkijan tehtävät liittyvät Vapauden museon suunnitteluun. Vapauden museo on näyttely, joka rakennetaan itsenäisyyden juhlavuonna nykyisen Tekstiiliteollisuusmuseon tilalle Werstaan yhteyteen. Se kertoo itsenäisen Suomen rakentamisesta Venäjän vallan alla eläneestä luokkayhteiskunnasta hyvinvointivaltioksi. Museo avautuu 28.11.2017, jolloin tulee kuluneeksi tasan sata vuotta kahdeksan tunnin työaikalaista. Vapauden museo on suomalaisen työväenliikkeen yhteinen ponnistus itsenäisyyden ja sisällissodan merkkivuosina ja samalla osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Hakijoilta edellytetään tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä kokemusta näyttelytoiminnasta. Työväenhistorian tuntemus ja museologian opinnot ovat eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme monipuolista näyttelyosaamista, kirjallisia lahjoja, luovuutta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä. Työsuhde on määräaikainen ja ajoittuu ajanjaksolle 1.6.2016 – 31.12.2017 tai sopimuksen mukaan. Työaika on 36 h 15 min viikossa ja palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 2. vaativuusryhmään (1852,23). Peruspalkan lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää kokemuksen ja koulutuksen perusteella. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee toimittaa kiirastorstaihin 24.3.2016 klo 12 mennessä osoitteeseen Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen . Hakemuksen kuoreen tai sähköpostin otsikkoon tulee selkeästi merkitä ”työpaikkahakemus”. Hakemuksessa tulee selvästi ilmoittaa, mihin tehtävään (A ja B) hakemus kohdistuu. Jos hakija on kiinnostunut molemmista tehtävistä, yksi hakemus riittää. Osa työnhakijoista kutsutaan haastatteluun. Hakemuksia ei palauteta. Päätös tehtäviin valituista lähetetään sähköpostilla hakijoille 22.4.2016 mennessä.

Lisätietoja museolehtorin tehtävistä antaa yleisöpalvelupäällikkö Ulla Rohunen p. 050 440 1157, ja projektitutkijan tehtävästä näyttelypäällikkö Ulla Jaskari p. 050 440 1163, .