Työpaikkailmoitus

Avoimia työpaikkoja Vaasan kaupungin museoissa

Pitkäaikaisen henkilöstömme jäädessä eläkkeelle etsimme Vaasan kaupungin museoihin alueellisen toiminnan päällikköä, näyttelytoiminnan amanuenssia sekä taidekokoelmista vastaavaa amanuenssia. Tehtävät ovat vakituisia. Hakuaika tehtäviin päättyy 31.1.2017.

Vaasan kaupungin museoihin kuuluvat Kuntsin modernin taiteen museo, Pohjanmaan museo, Tikanojan taidekoti, Vaasan taidehalli ja Vanhan Vaasan museo. Vaasan kaupungin museoiden toimialat ovat kulttuurihistoria, taide ja luonnontiede. Museot toimivat Pohjanmaan maakuntamuseona ja aluetaidemuseona. Vaasan kaupunki on kaksikielinen työnantaja.

1)      Alueellisen toiminnan päällikkö
Päällikkö johtaa ja kehittää alueellisen toiminnan ja viranomaistehtävien toimintaprosessin toimintaa. Tehtäväkenttään sisältyvät aluetaidemuseon ja maakuntamuseon lakisääteiset tehtävät sekä kulttuuriympäristöön liittyvät viranomaistehtävät, kuten kulttuuriympäristöasiat ja lausuntojen käsittely. Toimintaan sisältyy myös mm. näyttely- ja kokoelmatyötä sekä yleisötapahtumia.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto joltakin museoiden tehtäväalueelta.

Lisätietoja tehtävästä antaa vt. museotoimenjohtaja Selma Green (puh: 040-687 46 94) 17.1. klo 13-17 ja 24.1. klo 9-17.

2)      Amanuenssi (taidekokoelmat)
Amanuenssin tehtävä on suunnitella, toteuttaa ja kehittää kokoelmatoimintaa taidekokoelmien osalta. Amanuenssin tehtäväkenttään kuuluu vastuu taidekokoelmien luetteloinnista, kokoelmiin kohdistuvasta tutkimuksesta sekä antolainaus- ja sijoitustoiminnasta. Amanuenssi on myös mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä museoiden taidekokoelmista.

Lisätietoja tehtävästä antaa kokoelmapäällikkö Auli Jämsänen (puh: 040-764 41 25) 12.1. klo 13-16 ja 17.1. klo 9-12.

3)      Amanuenssi (näyttelytoiminta)
Amanuenssin tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa vaihtuvia näyttelyitä taiteen ja historian alalta Vaasan kaupungin museoihin sekä osallistua näyttelytoiminnan kehittämiseen. Amanuenssi toimii näyttelyprojektien vastuuhenkilönä yhteistyössä museohenkilökunnan, taiteilijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisätietoja tehtävästä antaa näyttelypäällikkö Riina Peltonen (puh: 040-353 73 77) 17.1. klo 9-12 ja 24.1. klo 9-15.

Katso tarkemmat tiedot: http://kuntarekry.fi.