Artikkelipyyntö

Esille 8. Museo- ja näyttelytutkimuksen forum

 

 

Esille 8. Museo- ja näyttelytutkimuksen forum
Helsinki 10.11.2016

 

Museot, kokoelmat, näyttelyt, museokävijät, keräilijät ja museoiden rooli yhteiskunnassa kiinnostavat suurta joukkoa eritaustaisia tutkijoita sosiologeista, ekonomeista ja yhteiskuntatieteilijöistä historioitsijoihin, museologeihin ja taidehistorioitsijoihin. Esille on museo- ja näyttelytutkimuksen verkosto, jonka tavoitteena on tarjota yliopistoissa, museoissa ja muissa kulttuuri-instituutioissa työskenteleville eri tieteenalojen tutkijoille tilaisuuksia kuulla ajankohtaisista tutkimushankkeista sekä verkottua muiden kentällä työskentelevien kanssa. Seminaareissa on esitelty muun muassa museoiden ja kokoelmien ajankohtaisia hankkeita sekä tekeillä olevia väitöksiä ja muita tutkimuksia. Teemat ovat ulottuneet ajallisesti uuden ajan alusta lähitulevaisuuteen ja paikallisista projekteista alan teoreettisiin ja metodisiin kysymyksiin. 

 

Museo- ja näyttelytutkimuksen kahdeksas forum järjestetään Ateneumissa Helsingissä torstaina 10.11.2016 kello 10 alkaen. Kaikki uudet ja vanhat osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita!

 

Päivän ohjelma koostuu tutkimusaiheiden esittelystä. Mikäli haluat esitellä tutkimustasi tai siihen liittyviä erityiskysymyksiä, lähetä noin puolen sivun mittainen abstraktisi 12.9. mennessä Leila Koivuselle ().

 

Valmis ohjelma julkistetaan syyskuun lopussa. Jokaiselle esitykselle varataan 20 minuuttia sekä 10 minuuttia keskustelulle.

 

Tietoa seminaarista saa mielellään välittää eteenpäin. Lämpimästi tervetuloa!

 

Professori Leila Koivunen, yleinen historia, Turun yliopisto
Johtaja, dosentti Susanna Pettersson, Ateneumin taidemuseo
Professori Taina Syrjämaa, yleinen historia, Turun yliopisto