Muut ilmoitukset

Esinetuntemus museossa -koulutus

Esinetuntemus museossa järjestetään Helsingissä ja Vantaalla 22.-23.8.2019

Koulutus tarjoaa perusteet ja ajankohtaista tietoa museotyössä tarvittavasta esinetuntemuksesta ja -tutkimuksesta. Koulutus on suunnattu kaikille esinekokoelmien parissa työskenteleville.

Ensimmäisenä päivänä tarkastellaan esinetutkimusta yleisesti, esinettä osana kokoelmaa ja kokoelmakarttaa, esimerkkejä esinetutkimuksesta sekä merkitysanalyysiä työkaluna. Lisäksi kuullaan pitkän linjan kokoelma-ammattilaisten ajatuksia kokoelmatyössä tarvittavasta osaamisesta ja sen saavuttamisesta sekä keskustellaan osaamisen kehittämisestä esinetuntemuksessa. Toinen päivä vietetään esineiden äärellä Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksessa Vantaalla. Päivän ohjelma keskittyy konkreettiseen esinetuntemukseen ja aiheina ovat muun muassa erilaisten materiaalien tunnistaminen, tyylihistoria sekä esineiden käsittely, säilytys ja elinkaari. Lisäksi tarkastellaan esineisiin liittyviä eettisiä näkökulmia.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tästä. Huomioi, että paikkoja toisen päivän ohjelmaan on rajoitetusti. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.8.2019.