Työpaikkailmoitus

HAM hakee vastaavaa museomestaria

HAM Helsingin taidemuseo pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. HAM hoitaa ja kartuttaa taidekokoelmaa, johon kuuluvat myös kaupungin julkiset taideteokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Uudistunut HAM avataan Tennispalatsissa 25.9.2015.

VASTAAVA MUSEOMESTARI (Työavain 13-8-15)

Haemme vastaavaa museomestaria määräaikaiseen työsuhteeseen 1.10.2015 – 5.8.2017 (opintovapaan sijaisuus).

Vastaava museomestari toteuttaa kokoelma- ja näyttelytoiminnan museotekniikan tehtäviä. Päävastuualueena on näyttelyiden tekniseen toteuttamiseen liittyvät tehtävät. Vastaava museomestari työskentelee konservoinnin ja tekniikan esimiehen alaisuudessa, osana viiden vastaavan museomestarin tiimiä. Työntekijän ensisijainen työpiste sijaitsee Tennispalatsissa, mutta työtehtäviä on myös kokoelmakeskuksessa Vantaalla.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää museomestarin ammattitutkintoa tai vastaavaa teknisen alan koulutusta sekä työkokemuksen tuomaa ammattitaitoa. Hakijalta vaaditaan vahvaa osaamista näyttelyiden tekniseen toteutukseen ja puusepäntöihin liittyen. Työ edellyttää hyviä teknisiä ja yhteistyötaitoja sekä paineensietokykyä. Kielitaitovaatimuksena on suomen- ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Hakijalta edellytetään henkilöauton ajokorttia (B-luokka) ja katsomme eduksi, jos hakijalla on C-ajokortti.

Tehtävästä maksettava palkka on 2391,46 e/kk sekä mahdolliset kokemuslisät. Työaika on liukuva yleistyöaika (38 h 15 min/vko). Henkilöstä tehdään suppea turvallisuusselvitys. Lisätietoja antaa konservoinnin ja tekniikan esimies Mari Lenck: tai p. 040 334 6072, soittoajat ma 3.8. klo 13-15 ja ti 4.8. klo 9-11.

Hakemukset tulee jättää 16.8.2015 klo 12 mennessä kaupungin sähköiseen rekrytointijärjestelmään helsinkirekry.fi. Työavain (13-8-15) ohjaa suoraan hakemukseen. Hakemusasiakirjat ovat julkisia. Valitun on osoitettava hyväksyttävällä todistuksella olevansa terveydentilaltaan tehtävään sopiva.

Lisätietoja taidemuseosta HAMHelsinki.fi

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.