Työpaikkailmoitus

Helsingin yliopistomuseo etsii projektityöntekijöitä kokoelmien siirtoon

Helsingin yliopistomuseo vaalii Helsingin yliopiston kulttuuriperintöä, ylläpitää esine-, taide- ja valokuvakokoelmia sekä välittää näyttelytoiminnallaan tietoa yliopiston ja tieteen historiasta. Museolla on näyttelyt yliopiston päärakennuksessa ja Helsingin observatoriossa Tähtitorninmäellä.

Yliopistomuseo toteuttaa vuonna 2019 kokoelmien pelastussiirtoa kahdesta vanhasta, olosuhteiltaan kehnosta säilytystilasta museaaliset vaatimukset paremmin täyttäviin tiloihin. Haemme siirtoa toteuttamaan neljää kokopäiväistä projektityöntekijää ajalle 1.1.?31.12.2019 tai sopimuksen mukaan.

Toimenkuvaan kuuluu kokoelmien esi-inventointia valokuvaten, esineiden käsittelyä ja pakkaamista kuljetusta varten, esineiden poistoprosesseihin osallistumista, konservaattorin avustamista tarvittaessa, esinekuvausta, luettelointia ja siihen liittyvää selvittelytyötä sekä pakkaamista säilytystilaan. Siirrettävissä kokoelmissa on huonekaluja, lääketieteen historian kokoelmaa, Maatalousmuseo-kokoelmaa ja joitakin taideteoksia. Erityistä huomiota vaativat kokoelmissa mahdollisesti olevat vaaralliset aineet sekä nykyisen tilan huonojen olosuhteiden aiheuttamat ongelmat, kuten lika, mahdollinen home ja rikkoutuneet esineet. Yliopistomuseo on panostanut työturvallisuuteen aiempien vastaavien projektien vuoksi , ja projektissa osa ajasta työskennelläänkin henkilönsuojaimissa, kuten moottoroitujen hengityssuojaimien kanssa.

Toivomme, että työntekijällä on opintoja ns. museoaineissa tai konservaattorin opintoja, sekä jonkin verran museoalan tai konservaattorin työkokemusta. Koska työ on luonteeltaan melko fyysistä ja likaista, toivomme tulevilta työntekijöiltä reipasta asennetta sekä kykyä tarttua toimeen ja työskennellä tiimin osana. Tarjoamme työntekijöille erinomaisen mahdollisuuden tutustua haasteellisten museokokoelmien parissa työskentelyyn ja oppia kokoelmiin liittyvistä riskitekijöistä, turvallisista työskentelytavoista sekä henkilönsuojaimista.

Lisätietoja antaa kokoelmapäällikkö Jaana Tegelberg, p. 050 415 5287.

Hakemukset 23.11.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen:

<mailto:>

Ystävällisin terveisin

Jaana Tegelberg

Kokoelmapäällikkö

Helsingin yliopistomuseo

p. +358 50 4155 287

www.museo.helsinki.fi<http://www.museo.helsinki.fi>

<mailto:>