Artikkelipyyntö

Hybris hakee kirjoittajia Alkoholi-teemanumeroon

Tiedelehti Hybriksen numeron 1/2017 teema on “Alkoholi”.

Kansalliset juomatavat ja alkoholi herättävät keskustelua vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Usein sanotaan, että suomalaiset juovat liikaa ja väärin. Vaan miksi alkoholilla on niin suuri rooli kansallisen sielunmaiseman muotoutumisessa? Millainen on alkoholin historia, millainen on sen tulevaisuus? Mikä on alkoholin ja uskonnon suhde? Entä alkoholin ja seksin? Millaisena elämyksenä alkoholia on pidetty? Mitä se kertoo nauttijastaan? Onko nuorilla erilainen suhde alkoholiin kuin vanhemmilla sukupolvilla? Houkutteleeko elämäntapana raittius alkoholia enemmän? Myös alkoholin valmistuksella on pitkät perinteet. Miten vilja ja peruna ovat matkanneet pelloilta viinapulloihin ja kansalaisten pöytiin? Minkälaista liiketoimintaa, salakuljetus mukaan lukien, alkoholin ympärille on syntynyt? Entä miten valtio on säännellyt kansalaisten alkoholinkäyttöä? Alkoholi limittyy ilojen lisäksi elämän nurjempaan puoleen. Millaisia tarinoita alkoholismista kansakuntamme kätkee sisälleen?

Teema on tarkoitettu vapaasti ja laajasti tulkittavaksi. Toiveenamme on saada monipuolisia juttuehdotuksia eri tieteenaloilta. Lähetä sivun mittainen synopsis aiheestasi viimeistään 30.1. osoitteeseen josefina.sipinen(at)uta.fi. Toimituskunta käsittelee saapuneet tarjoukset viikon 5 aikana. Mukaan valittujen tekstien deadline on 28.3. Tämän jälkeen kirjoitukset käyvät läpi toimituskierroksen, jonka päätteeksi kirjoittajilla on vielä viikko aikaa muokata tekstejään annetun palautteen pohjalta. Artikkeleiden lisäksi julkaisemme myös kirja-arvosteluita.

Hybris on vapaaehtoispohjalta toimiva verkkolehti, jonka toimituskunnan jäseniä yhdistävät Tampereen yliopistossa suoritetut opinnot. Lehti tarjoaa julkaisufoorumin etenkin aloitteleville tutkijoille, mutta tekstiään voi tarjota kuka tahansa tieteellisen kirjoittamisen konventiot taitava. Kolmesti vuodessa ilmestyvän Hybriksen tuoreimman numeron (3/2016) teemana oli ”Suomi”. Tähän ja aiempiin numeroihin voi tutustua osoitteessa http://www.hybrislehti.net/.