Työpaikkailmoitus

Hyvinkään museopalvelut etsii osa-aikaista museolehtoria

Hyvinkään museopalvelut etsii osa-aikaista museolehtoria työpajojen suunnitteluun ja toteutukseen sekä opastustehtäviin 9.9.2019–31.5.2020 väliseksi ajaksi. Työn aloituksen ajankohdasta voidaan neuvotella tapauskohtaisesti. Museolehtori tulee suunnittelemaan ja toteuttamaan hyvinkääläisille 2.-, 3.-, 5.- ja 8.-luokkalaisille toiminnalliset Kulttuuripolkuvierailut Hyvinkään taidemuseossa ja kaupunginmuseossa. Hän vastaa lisäksi kaksi kertaa kuussa taidemuseossa kokoontuvien senioripajojen ohjaamisesta sekä muista erikseen sovittavista työpajoista. Työn painotus on taidekasvatuksen puolella ja työpiste sijaitsee Hyvinkään taidemuseossa. Museolehtorin työhön sisältyy myös näyttelyiden opastustehtäviä ja osallistumista museopedagogisen toiminnan suunnitteluun.

Hyvinkään taidemuseo keskittyy vahvasti yleisötyön kehittämiseen ja taidekasvatusverkostojen luomiseen Suomessa ja kansainvälisesti. Museolehtori pääsee kehittämään eteenpäin myös kesäkuussa avautunutta toiminnallista Taidelabra-näyttelytilaa. Kaupunginmuseo avaa uuden näyttelytilan Kauppakeskus Willaan marraskuussa 2019, mikä avaa uusia mahdollisuuksia asiakkaiden kohtaamiseen ja yhteistyöhön kauppakeskuksen kanssa. Museolehtori pääsee mukaan mukavaan työyhteisöön ja mielenkiintoisten tehtävien ja kehityshankkeiden pariin.

Edellytämme hakijalta soveltuvaa korkeakoulututkintoa, johon sisältyy taidekasvatuksen opintoja. Hakija voi olla myös opintojensa loppuvaiheessa. Tehtävässä tarvitaan lisäksi hyviä yhteistyö- ja esiintymistaitoja. Eduksi luetaan aiempi työkokemus saman tyyppisistä tehtävistä ja historia-aineiden opinnot.

Osa-aikaisen tehtävän palkkaus perustuu KVTES:iin. Palkka muodostuu toteutuneiden työtuntien perusteella. Arvio työmäärästä on vähintään 200 työtuntia syyskaudella ja 200 kevätkaudella.

Hakemukset tulee lähettää perjantaihin 23.8.2018 klo 16 mennessä museonjohtaja Ville-Matti Rautjoelle osoitteeseen: .

Lisätietoja tehtävästä myös puhelimitse: 040 571 0729.