Työpaikkailmoitus

Intendentti EMMA

Vuonna 2006 toimintansa aloittanut EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen suurimpiin taidemuseoihin ja sitä ylläpitää Espoon taidemuseosäätiö. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta on profiloitunut kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen ja designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

INTENDENTTI, YLEISÖPALVELUT
 
EMMA etsii vakituiseen työsuhteeseen taideasiantuntijaa, jolla on kyky kehittää ja johtaa EMMAn monimuotoisia yleisöpalveluja ja museopedagogista toimintaa. Intendentin tehtävä tarjoaa monipuolisia haasteita ja maan eturivin paikan museoalan yleisöpalvelujen kehittämiseen.
 
Intendentin vastuualueisiin kuuluvat yleisötyön kokonaisuuden tavoitteellinen suunnittelu ja toiminnan organisointi, yhteisöllisten ja pedagogisten taidehankkeiden valmistelu sekä rahoituksen hankinta ja eri kohderyhmille suunnattavien palvelujen kehittäminen. Intendentti on yleisötyön tiimin esimies ja johtoryhmän jäsen. Lisäksi hän vastaa EMMAn edustajana mm. Espoon kaupungin kanssa toteutettavasta kouluyhteistyöstä sekä Weegee-talon toimijoiden kanssa yhteistyössä toteutettavista yleisötapahtumista.
 
Intendentiltä odotamme soveltuvan koulutuksen lisäksi museaalisten käytäntöjen tuntemusta sekä asiantuntemusta EMMAn profiilissa määrätyltä sisältöalueelta, eli kotimaisesta ja kansainvälisestä nykytaiteesta ja modernismista. Ympäristötaiteeseen tai muotoiluun liittyvä erityisosaaminen katsotaan eduksi.

Tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää sekä yhteiskunnallista että taiteen alan verkostoituneisuutta, ulospäin suuntautuvaa, innostunutta ja yhteistyöhakuista työotetta, paineensietokykyä sekä luovaa asennetta ongelmanratkaisutilanteissa. Lisäksi edellytämme valmiutta esimiestyöhön ja tuotantoprosessien johtamiseen sekä käytännössä osoitettua projektiosaamista. Erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin ja englannin hyvä hallinta kuuluvat työn vaatimuksiin.

Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan. Palkkaus EMMAn palkkataulukon mukaan.  
 
Täytä hakemus 29.3. mennessä osoitteessa https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?714ff0d5 Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemus.
 
Lisätietoja tehtävästä antaa museonjohtaja Pilvi Kalhama (puh. 040-5334070) 12.3. klo 14-15 sekä 19.3. klo 14-15.

 
Pia Illikainen
Asiakkuuskoordinaattori
Account Coordinator
 
EMMA
Espoo Museum of Modern Art
PL 6661, FI-02070
Espoon kaupunki
 
+ 358 (0)43 825 2973

www.emma.museum