Työpaikkailmoitus

JÄLKI ∴ Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen journaali hakee uutta päätoimittajaa

JÄLKI ∴ Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen journaali hakee uutta päätoimittajaa kaksivuotiskaudelle syksystä 2021 alkaen

Jälki — Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen journaali on vertaisarvioitu, maksuton ja avoin verkkojulkaisu, joka tarjoaa foorumin yhteiskunnalliselle ja kulttuuriselle eläintutkimukselle ja keskustelulle. Jälki julkaisee alkuperäisten vertaisarvioitujen artikkeleiden lisäksi lektioita, konferenssi- ja seminaariraportteja, arvioita kirjoista, näyttelyistä ja elokuvista, sekä harkinnan mukaan muita puheenvuoroja. Julkaisukielet ovat suomi, englanti ja ruotsi.

Jälkeä julkaisee Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen seura ry (YKES), joka on Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsenseura. Jälki toimii Tieteellisten seurain valtuuskunnan avustamana Journal.fi-palvelussa, joka käyttää Open Journal Systems -järjestelmää. Journal.fi:n sähköisen alustan käyttöön saa valtuuskunnalta käyttäjätuen.

Jälki hakee nyt osaavaa ja innostunutta päätoimittajaa kaksivuotiskaudelle syksystä 2021 alkaen.

Toivomme sinulta:
• Kokemusta tiedejulkaisemisesta kotimaisella ja kansainvälisellä tasolla
• Vahvaa ja monitieteistä kiinnittymistä yhteiskuntatieteellisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen kenttään
• Vahvaa englannin kielen taitoa, ruotsin kielen taito on myös etu
• Kiinnostusta kehittää lehteä (esim. verkostoitumisen ja erilaisten tieteellisille lehdille tarjottujen tukipalveluiden kautta)
Tarjoamme sinulle:
• Mahdollisuuden osallistua tasokkaan kolmikielisen tieteellisen julkaisun kehittämiseen ja ihmistieteellisen eläintutkimuksen kehitykseen tieteenalana
• Toimitussihteerin ja toimitusneuvoston aktiivisen tuen toimitustyössä
• Mahdollisuuden kehittyä tehtävässäsi esim. kurssien ja koulutusten kautta
• Perehdytyksen lehden toimintaan
• Maltillisen vuosipalkkion

Lisätietoja tehtävänkuvasta voi kysyä väistyvältä päätoimittajalta Otto Latvalta (otto.latva(at)utu.fi) ja muista tehtävään liittyvistä asioista seuran puheenjohtajalta Tiina Salmialta (tmsalm(at)utu.fi). Lähetä hakemuksesi ja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan mallin mukainen tutkijan ansioluettelo (https://www.tenk.fi/fi/tutkijan-ansioluettelomalli) Tiina Salmialle 31.5.2021 mennessä. Päätoimittajan valinnasta päättää Yhteiskuntatieteellisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen seuran hallitus 30.6.2021 mennessä. Työ alkaa sopimuksen mukaan syksyllä 2021.