Työpaikkailmoitus

Kesätyötä Vantaan kaupunginmuseossa

Kesätyötä Vantaan kaupunginmuseossa
Oletko HuK tai fil.yo. ja opiskelet museoalaa? Haaveiletko töistä kokoelmien tai kulttuuriympäristön parissa? Hae meille museoalan työharjoitteluun!
Etsimme kesä-elokuuksi kahta museoharjoittelijaa, joista toinen tulee työskentelemään kokoelmien ja toinen kulttuuriympäristöjen parissa. Molempiin tehtäviin vaaditaan opintoja museoalalla. Viikkotyöaika on 36 h 15 min ja työehdot KVTES:n mukaiset.
Hae harjoittelupaikkoja 26.2.2021 klo 16 mennessä Vantaan kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta:
https://vantaa.rekrytointi.com/paikat/?fid=16&o=A_SJ&list=1&q%5B79%5D=&freetext_and=museoharjoittelija&submit=Haku
Vantaan kaupunginmuseo on iloinen, ketterä ja uusista asioista innostuva kulttuurihistoriallinen museo, joka sijaitsee tunnelmallisella Tikkurilan vanhalla asemalla. Museo kerää, säilyttää, tallentaa ja esittää Vantaan menneisyyttä ja nykypäivää vuorovaikutuksessa kaupunkilaisten kanssa. Olemme aktiivisesti mukana museoalan kehityksessä. Museo toimii historian ja kulttuuriperinnön asiantuntijana sekä paikallisena kulttuuriympäristöviranomaisena.

Kokoelmien museoharjoittelija, 2 kk
Haemme kokoelmatiimiimme museoalan korkeakouluopiskelijaa työskentelemään museoharjoittelijana. Tehtävään kuuluu monipuolista kokoelmien luettelointia, digitointia ja muita avustavia museotöitä. Työskentely tapahtuu pääosin museon kokoelmatiloissa.
Tehtävään valitaan ensisijaisesti museologian opiskelija tai museoalan korkeakouluopiskelija (pääaine esim. historia, kansatiede, taidehistoria, arkeologia), jonka opinnoissa vaaditaan museoalan työharjoittelua. Eduksi luetaan kiinnostus kokoelmatyöhön ja sen kehittämiseen. Harjoittelun kesto on 2 kuukautta kesä-elokuun aikana sopimuksen mukaan.
Tiedustelut: intendentti Päivi Yli-Karhula, 050 318 1482, <mailto:>.

Kulttuuriympäristön museoharjoittelija, 3 kk
Haemme museoalan korkeakouluopiskelijaa työskentelemään museoharjoittelijana rakennusperintöön, kulttuurimaisemaan ja arkeologiseen kulttuuriperintöön liittyvissä suojeluviranomaisen avustavissa tehtävissä. Harjoittelu sisältää tietokantatyöskentelyä, rakennuskannan inventointi- ja arvottamistyötä, arkeologisiin kohteisiin ja kokoelmiin liittyvää työtä sekä kaavoitus- ja rakennuslupaprosesseihin liittyviä avustavia töitä. Tietotekniikan perusohjelmien sujuva käyttö on välttämätöntä.
Tehtävään valitaan ensisijaisesti taidehistorian, arkeologian tai museoalan korkeakouluopiskelija, jonka opinnoissa vaaditaan museoalan työharjoittelua. Eduksi luetaan kiinnostus kulttuuriympäristön suojeluun ja maankäytön päätöksentekoon. Harjoittelun kesto on 3 kuukautta 1.6.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan.
Tiedustelut: rakennustutkija Susanna Paavola, 050 314 6281, <mailto:>.

Tiedon välitti
A n n i  R i s s a n e n
museoamanuenssi