Artikkelipyyntö

Kirja-arvosteluja Ennen & Nyt -lehden ”Suomi 100”-teemanumeroon

Ennen & Nyt -lehden vuoden 2018 toinen numero on teemanumero aiheesta ”Suomi 100”. Teemanumeron keskiössä on kysymys siitä, millaisena satavuotias Suomi näyttäytyi vuoden 2017 julkisessa keskustelussa, millaisia narratiiveja ja konstruktioita rakennettiin, miten ja miksi tiettyjä asioita nostettiin/unohdettiin ja miten historiaa käytettiin nyky-Suomen rakentamisaineena.

Lehden teemanumeroon toivotaan myös Suomi 100 -tematiikkaan kytkeytyviä kirja-arvosteluja. Jos olet siis lukenut Suomi 100 -teemaan liittyvän teoksen, josta myös muiden olisi hyvä olla tietoisia, ehdota kirja-arvostelua lähettämällä seuraavat tiedot:

  • Teoksen nimi, kirjoittaja(t), kustantaja ja vuosi
  • Lyhyt perustelu, miksi kirja-arvostelu sopisi julkaistavaksi teemanumerossa

teemanumeron vierailevalle toimittajalle dos. Kimmo Elolle () viimeistään 15.5.2018. Jos kirja-arvostelu hyväksytään, valmis arvostelu (maks. 5 liuskaa, kirjoittajaohjeet löytyvät Ennen & Nyt -lehden www-sivuilta) tulee toimittaa 18.6.2018 mennessä.

Vaikka kirja-arvostelua voi ehdottaa mistä tahansa Suomi 100 -teemaan sopivasta tutkimus- tai tietokirjasta, alla olevassa listassa on teoksia, joille toimitus etsii arvostelijoita. Eli jos olet kiinnostunut arvioimaan yhden tai useamman alla olevista teoksista – myös usean kirjan yhteisarvostelu on mahdollinen – ilmoita kirjan/kirjojen tiedot yllä olevien  ohjeiden mukaisesti:

  • Jyrki Lehtola: ”Suomi 100” (Kustantamo S&S, 2017)
  • Ilkka Taipale (toim.): ”Sata innovaatiota Suomesta. Kuinka Suomesta tuli Suomi: poliittisia, sosiaalisia ja arkipäivän keksintöjä” (Into, 2017)
  • Timo Junkkaala & Erkki Kuusanmäki: ”Suomen tarina. Miten Suomesta tuli Suomi” (AtlasArt, 2016)
  • Petri Laukka: ”Pieni kansa pyristeli” (Into, 2017)
  • Klaus Helkama: ”Suomalaisten arvot” (SKS, 2015)