Työpaikkailmoitus

Kokoelmaintendentti Kiasmaan

Kansallisgalleria on aktiivinen kulttuuritoimija ja maamme suurin kuvataiteen asiantuntijaorganisaatio. Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Säätiön palveluksessa työskentelee noin 270 työntekijää.

Haemme nyt
Nykytaiteen museo Kiasmaan
KOKOELMAINTENDENTTIÄ

Kokoelmaintendenttinä vastaat Kiasman kokoelmatoiminnasta ja sen kehittämisestä osana museon ohjelmistoa ja Kansallisgallerian kokoelmaa. Vastuullesi kuuluu taidehankinnat, teostuotannot, taideteoslainat ja -talletukset sekä kokoelmiin liittyvä näyttely- ja julkaisutoiminta. Osallistut aktiivisesti Kiasman toiminnan ja ohjelmiston kehittämiseen johtoryhmän ja kuraattoritiimin jäsenenä. Työskentelet kolmen henkilön kokoelmayksikön esimiehenä sekä vedät projekteja moniammatillisessa tiimissä.

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja usean vuoden kokemus nykytaiteen parissa työskentelystä niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin ympäristössä. Olet ansioitunut nykytaiteen tutkimuksellisen tiedon tuottamisessa eri julkaisukanaviin. Suhtaudut kunnianhimoisesti työskentelyyn museokokoelmien ja niihin liittyvän tutkimuksen, julkaisujen ja näyttelyiden parissa.

Vahva nykytaiteen asiantuntemus, itsenäinen työskentelyote ja hyvät projektin johtamistaidot ovat työssä menestymisen edellytyksiä. Sinulla on hyvä suomen ja englannin kielen taito, olet rohkea ja idearikas kehittäjä sekä kokenut esimies. Kansallisgallerian arvot: avoimesti, yhdessä ja asiantuntevasti kuvaavat myös sinun työskentelyäsi.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen tehtävän maamme suurimmassa kuvataiteen asiantuntijaorganisaatiossa. Työyhteisömme on innostunut ja olemme ylpeitä siitä mitä teemme.  Henkilöstöstrategisena tavoitteenamme on olla paras työpaikka henkilöstöllemme. Kehitämme aktiivisesti yhdessä arvojemme mukaista toimintakulttuuria.

Tehtävä on vakinainen ja työ alkaa 1.11.2017 tai sopimuksen mukaan.

Kiinnostuitko tehtävästä? Jätä hakemus sähköisellä >>hakulomakkeella<https://www.webropolsurveys.com/S/D266333005FB89C9.par> viimeistään 24.9.2017.

Lisätietoja tehtävästä antaa museonjohtaja Leevi Haapala pe 15.9.2017 klo 10-12 ja ke 20.9.2017 klo 14:30-15:30 p. 0294 500 200 (vaihde).