Työpaikkailmoitus

Kokoelmapäällikkö Työväenmuseo Werstaalle

Työväenmuseo Werstason valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian erikoismuseo, joka toimii Tampereella, Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Lisäksi työväenmuseo ylläpitää kahta pienempää museokohdetta: Lenin-museota ja Kuurojen museota. Pitkäaikaisen kokoelmapäällikkömme siirryttyä isomman museo-organisaation palvelukseen etsimme ammattitaitoiseen joukkoomme kokoelmapäällikköä toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. Tehtävä täytetään 1.9.2017 alkaen tai myöhemmin sopimuksen mukaan. Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön ja hyvät työtoverit kehittyvässä museossa.

Kokoelmapäällikkö vastaa kokoelmien ja tutkimuksen tulosalueesta, jonka tehtävänä on kokoelmien kartuttaminen, tallentaminen, hallinta ja säilyttäminen sekä tutkimustoiminta. Työväenmuseo Werstaan kokoelmiin kuuluu noin 60 000 esinettä ja 360 000 valokuvaa. Kokoelmapäällikkö on museon johtoryhmän jäsen ja toimii kahden erikoistutkijan, erikoissuunnittelijan, tutkijan, siviilipalvelusmiehen sekä mahdollisten projektityöntekijöiden lähiesimiehenä. Lisäksi kokoelmapäällikkö ohjaa lähes päivittäin vapaaehtoisten toimintaa.

Hakijoilta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja käytännön kokemusta kokoelmatyöstä. Työväenhistorian hyvä tuntemus ja museologian opinnot ovat eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme esimies-, organisointi- ja yhteistyötaitoja, hankkeisiin ja hankerahoitukseen liittyvää osaamista sekä kehittävää otetta museotyöhön. Työaika on 36 h 15 min viikossa ja tehtäväkohtainen peruspalkka 2.301,52 euroa, jonka lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää työn tuloksellisuuden, kokemuksen, koulutuksen ja mahdollisen palkkatoivomuksen perusteella. Werstaalla noudatetaan yksityisten museoiden työehtosopimusta ja tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee toimittaa 4.5.2017 kello 16 mennessä osoitteeseen Työväenmuseo Werstas/Kalle Kallio, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen kalle.kallio(at)tyovaenmuseo.fi. Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”kokoelmapäällikkö”. Osa työnhakijoista kutsutaan haastatteluun. Hakemuksia ei palauteta. Päätös tehtävään valitusta lähetetään sähköpostilla hakijoille museon hallituksen tehtyä valinnan viimeistään 31.5.2017 mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa museonjohtaja Kalle Kallio p. 040 716 7520, kalle.kallio(at)tyovaenmuseo.fi.