Työpaikkailmoitus

Koordinaattori taideomaisuuden inventointiin

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, lähes 20 000 opiskelijaa ja yli 400 professoria. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

Haemme nyt joukkoomme osa-aikaista ja määräaikaista

KOORDINAATTORIA taideomaisuuden inventointiin, ajalle 1.3-31.12.2017 (työaika n. 50%).

Koordinaattorin vastuualueena on Aalto-yliopiston taideomaisuuden inventointi. Taideomaisuuden inventoija toimii kaikilla Aalto-yliopiston kampuksilla Arabiassa, Otaniemessä ja Töölössä. Hän etsii ja kuvaa teokset sekä luetteloi ne yliopiston Raami-kuvatietokantaan. Aineisto on osin järjestämätöntä ja luetteloimatonta, osasta löytyy pohjatietona vanhat inventaarit/luettelot. Taideomaisuuden hallinnasta ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätetään tehdyn inventoinnin pohjalta.

Tehtävän menestyksellisen hoidon edellytyksenä on itsenäinen työote sekä hyvät kuva- ja esineaineistojen luettelointitaidot. Tehtävään valittava henkilö avustaa myös yliopiston taidekoordinaattoria muissa taideomaisuuden hallinnan kehittämiseen liittyvissä tehtävissä, sekä osallistuu tarvittaessa Aalto-yliopiston kokoelmapolitiikan kehittämiseen.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää

– soveltuvaa korkeakoulututkintoa sisältäen museoalan opintoja. Taide- ja muotoiluhistorian tuntemus lasketaan eduksi.
– itsenäisiä työskentelytaitoja, oma-aloitteisuutta, huolellisuutta ja priorisointikykyä.
– hyviä teknisiä taitoja dokumentaarisen valokuvauksen, yleisimpien kuvankäsittelyohjelmien sekä kuva- ja esinetietokantoihin liittyvän luetteloinnin osalta.
– valmiutta sujuvaan suulliseen ja kirjalliseen viestintään suomeksi ja englanniksi.

Lisätietoja antaa asiakirjahallinnan päällikkö Susanna Kokkinen, puh. 050 3016913 tai susanna.kokkinen(at)aalto.fi

Pyydämme hakemukset sähköisesti 10.2.2017 mennessä alla olevan linkin kautta. Liitä hakemukseesi myös liitetiedostona CV ja avoin hakemuskirje.

Hae paikkaa tästä<https://rekry.saima.fi/aaltohome/application_edit_welcome.html?job_id=1193&field_id=0&place_id=99&did=5900&jc=1&lang=fi>.