Työpaikkailmoitus

Lahden museoihin näyttelyamanuenssi ja tutkija

Lahden museot etsii taidemuseoon näyttelyamanuenssia ja julistemuseoon tutkijaa

 

Näyttelyamanuenssi

Lahden taidemuseo on perustettu 1950 ja se on osa Lahden kaupunginmuseon organisaatiota. Taidemuseo on toiminut vuodesta 1980 lähtien Päijät-Hämeen aluetaidemuseona, jonka piiriin kuuluu Lahden kaupungin lisäksi 11 ympäristökuntaa. Taidemuseon yhteydessä toimii vuonna 1975 perustettu julistemuseo, joka taltioi ja pitää esillä suomalaista ja ulkomaista graafista muotoilua. Taidemuseon kokoelmat käsittävät noin 7000 teosta, mukaan lukien kaupungin taidekokoelma.
Taidemuseossa järjestetään vaihtuvia koti- ja ulkomaisia taide- ja muotoilunäyttelyitä. Aluetaidemuseo opastaa ja antaa asiantuntija-apua alueen kunnille ja yhteisöille kuvataiteeseen liittyvissä asioissa sekä ylläpitää alueen taideteosrekisteriä. Aluetaidemuseo tekee taidekasvatustyötä sekä tuottaa lainattavia näyttelyitä mm. oppilaitosten käyttöön.

www.lahdenmuseot.fi


Lahden museot hakee näyttelyamanuenssia taidemuseoon vakituiseen työsuhteeseen. Näyttelyamanuenssin tehtäviin kuuluvat Lahden taidemuseon näyttelyiden suunnittelu ja toteutus. Näyttelyamanuenssi osallistuu aluetaidemuseotoimintaan sekä kansainvälisen julistetriennalen toteutukseen. Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekry.fi-sivujen kautta. Voit myös lähettää kirjallisen hakemuksen osoitteella: ”hakemus Näyttelyamanuenssi”, Lahden kaupunki, kirjaamo, PL 202, 15101 Lahti. Hakemukseen tulee liittää CV. Haku päättyy 7.8.2015 klo 15.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja opintoja museoaineissa sekä vähintään kahden vuoden kokemus museotyössä ja näyttelyiden projektinhallinnassa. Näyttelyamanuenssin monipuolinen tehtäväkenttä edellyttää yhteistyökykyä, hyviä vuorovaikutustaitoja, sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista ilmaisua sekä hyvää englannin kielen taitoa. Tehtävä täytetään neljän kuukauden koeajalla. Tehtävään valitun on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan 30 vuorokauden kuluessa valintatiedon vastaanottamisesta.

Työ alkaa 1.10.2015 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka on 2571€. 

Lisätietoja tehtävästä antavat museonjohtaja Timo Simanainen, tel. 044-7161301,  ja asiakaspalvelupäällikkö, museonjohtajan sijainen Ulla Aaltio, tel. 050-3985496, 

***************************************

 

Tutkija

 

Lahden Julistemuseo on perustettu 1975 ja se on osa Lahden museoiden organisaatiota ja Lahden taidemuseon toimintaa. Julistemuseo taltioi ja pitää esillä suomalaista ja ulkomaista graafista muotoilua. Julistemuseon kokoelmat käsittävät noin 70000 teosta. Julistemuseo järjestää joka kolmas vuosi Lahden kansainvälisen julistetriennalen.

www.lahdenmuseot.fi

 

Lahden museot hakee tutkijaa vakituiseen työsuhteeseen. Tutkijan työtehtäviin kuuluvat mm. Julistemuseon näyttelyiden suunnittelu ja toteutus sekä kokoelmien hallinta. Kansainvälinen julistetriennale on huomattavin yksittäinen tehtäväalue. Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekry.fi-sivujen kautta. Voit myös lähettää kirjallisen hakemuksen osoitteella: ”hakemus Tutkija”, Lahden kaupunki, kirjaamo, PL 202, 15101 Lahti. Hakemukseen tulee liittää CV. Haku päättyy 7.8.2015 klo 15.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja opintoja museoaineissa sekä vähintään kahden vuoden kokemus museotyössä ja näyttelyiden projektihallinnassa. Tutkijan monipuolinen tehtäväkenttä edellyttää yhteistyökykyä, hyviä vuorovaikutustaitoja, sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista ilmaisua sekä hyvää englannin kielen taitoa. Arvostamme joustavuutta ja itsenäistä työskentelyotetta. Tehtävä täytetään neljän kuukauden koeajalla. Tehtävään valitun on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan 30 vuorokauden kuluessa valintatiedon vastaanottamisesta.

Hakijalle katsotaan eduksi kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmien sekä luettelointiohjelman (Muusa) hallitseminen.

Työ alkaa 1.10.2015 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka on 2355€.

Lisätietoja tehtävästä antavat museonjohtaja Timo Simanainen, tel. 044-7161301,  ja asiakaspalvelupäällikkö, museonjohtajan sijainen Ulla Aaltio, tel. 050-3985496,