Työpaikkailmoitus

Museoassistentti Espoon kaupunginmuseon kulttuuriperinnön tiedontuotantoon ja tietopalveluihin

KAMU Espoon kaupunginmuseo (Ahertajantie 5, 02100 Espoo) on kulttuuriperinnön oppimis- ja osaamiskeskus, joka luo Espoo-identiteettiä siirtämällä espoolaisen kulttuuriperinnön sukupolvelta toiselle. Museo toimii myös paikallisena kulttuuriympäristöviranomaisena.

KAMU Espoon kaupunginmuseo etsii Asuntosäätiö-projektiin määräaikaista museoassistenttia 6 kk työsuhteeseen aikavälillä 1.10.2019–31.3.2020. Projektin tavoitteena on saada Asuntosäätiön arkistokokonaisuus inventoitua ja valikoiden luetteloitua riittävällä tasolla, jotta se on kaikkien käytettävissä ja voidaan julkaista osittain museon Finna-palvelussa. Museoassistentin tehtävänä on arkisto- ja valokuvakokoelman inventointi, luettelointi ja digitoinnin suunnittelun ja toteutuksen aloitus.

Tehtävässä edellytetään korkeakoulututkintoa tehtävään soveltuvissa aineissa ja kokemusta valokuvakokoelma- tai arkistotyöstä museossa.

Arvostamme kokemusta laajojen museokokoelmien tai arkistojen inventointi- ja dokumentointiprojekteihin osallistumisesta, museoalan luettelointiohjeistuksen tuntemusta ja hierarkkisen luetteloinnin periaatteiden hallintaa. Eduksi lasketaan myös kokemus arkkitehtuuriaineistojen, erityisesti rakennuspiirustusarkistojen inventoinnista, sekä suomalaisen modernistisen arkkitehtuurin historian tuntemus.

Tehtäväkohtainen kuukausipalkka on 2500,00 €. Työaika on 36 h 45 min viikossa.

Hakemukset on jätettävä 4.9.2019 klo 15.45 mennessä Espoon kaupungin sähköiseen rekrytointijärjestelmään. Työavain 3-1544-19 ohjaa suoraan hakemukseen. Haastattelut tehtävään järjestetään syyskuun puolivälissä. Lisätietoja antaa palveluyksikön päällikkö Riitta Kela.