Työpaikkailmoitus

Museolehtorin sijaisuus 1.3.2020–28.2.2021 Postimuseossa

Postimuseon tehtävänä on suomalaisen postitoiminnan ja sen pohjalta syntyneiden tieto- ja tavaraliikenteen muotojen kulttuuriperinnön säilyttäminen, tutkiminen ja esittäminen. Tampereella toimivalla Postimuseolla on laajat ja ainutlaatuiset kokoelmat sekä alan ainoa erikoiskirjasto, arkisto ja tietovarannot, joiden perusteella tuotamme monenlaisia tietopalveluita. Postimuseon näyttely- ja tapahtumatoiminta on vilkasta ja panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin.

Postimuseon näyttelyt ovat Suomen suurimmassa museokeskuksessa Vapriikissa. Tarjoamme hienon näköalapaikan suomalaiseen museokenttään, monipuoliseen kulttuurityöhön ja palveluiden tuottamiseen kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Tukenasi on osaava ja innostava työyhteisö.

Etsimme nyt ammattitaitoiseen 10 työntekijän joukkoomme museolehtorimme perhevapaan sijaista määräaikaiseen työsuhteeseen.

Museolehtorin tehtäviin kuuluu vastata itsenäisesti Postimuseon asiakastyöstä, museo-opetuksesta, opastuksista ja niiden järjestämisestä/tilaamisesta sekä asiakkaille suunnatun vuosittaisen monipuolisen ohjelman laatimisesta. Hän osallistuu myös Postimuseon muuhun toimintaan ja mm. näyttelyihin liittyvään sisältötyöhön ja erityisesti tapahtumatoiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa, pedagogista osaamista ja hyviä digitaitoja. Kielitaito, kirjalliset taidot ja hyvä esiintymiskyky ovat tarpeen työtehtävän menestyksellisessä hoitamisessa. Arvostamme kokemusta eri-ikäisten vapaaehtoisten kanssa toimimisesta, palvelumuotoilun tuntemusta, luovuutta, yhteistyökykyä sekä projektinhallintataitoja.

Haemme museolehtoria määräaikaiseen työsuhteeseen, joka alkaa 1.3.2020 tai sopimuksen mukaan ja kestää vähintään 28.2.2021 saakka.

Työtehtävän työaika on 36 h 21 min viikossa. Työ sisältää aika ajoin työskentelyä viikonloppuisin. Työtehtävän palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 3. vaativuusryhmään (2 352,44 e/kk). Peruspalkan lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää palkan päälle kokemuksen, koulutuksen ja osaamisen mukaan maksimissaan 25 % peruspalkasta. Työnantajan tarjoamia etuja ovat lisäksi tyky- ja lounassetelit ja kattava työterveyshuolto. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee toimittaa 12.12.2019 klo 16.00 mennessä osoitteeseen:
Postimuseo, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen .

Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Hakemus”. Kutsumme osan työnhakijoista haastatteluun tammikuun 2020 alussa. Emme palauta hakemuksia.

Lähetämme päätöksen tehtävään valitusta sähköpostilla hakijoille 1.2.2020 mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa viestintäsuunnittelija Helena Pärssinen puh. 0400 806909 tai museolehtori Emilia Laulainen puh. 050 406 1570 (11. – 13.11. klo 14–15, 27. -28.11. klo 14–15 ja 3.12 klo 14–15)