Työpaikkailmoitus

Museonjohtaja Äänekosken kaupunkiin

Museonjohtaja
Äänekosken kaupunki, vapaa-aikatoimi

_________________________________________________________________________________

Työavain: 242650                                      Haku päättyy: 30.9.2019 15:00
Työsuhteen kesto: Vakinainen                 Työn luonne: Kokoaikatyö
Palkka: KVTES:n mukaan                          Työ alkaa: Sopimuksen mukaan
________________________________________________________________________________

Tehtävän kuvaus

Äänekosken kaupunki hakee vakinaista

MUSEONJOHTAJAA

Äänekosken kaupunki ylläpitää Äänekosken museota, johon kuuluvat Äänekosken taidemuseo ja Äänekosken kaupunginmuseo. Lisäksi Äänekosken kaupunki avustaa Keitele-Museo Oy:n toimintaa, joka on vesi- ja rautatieliikenteen toiminnallinen erikoismuseo Suolahden satamassa ja Wanhalla Asemalla. Keitele-Museo Oy on Äänekosken kaupungin tytäryhtiö, jonka osakkeista kaupunki omistaa 87,9 %. Kaupunginmuseolle ollaan tällä hetkellä kunnostamassa näyttelytiloja Metsän entiseen hallintokonttoriin, aivan taidemuseon viereen.

Äänekosken museo hoitaa toimialueensa esineellisen ja henkisen kansanperinteen, rakennetun ympäristön, kulttuurihistorian ja kuvataiteen tutkimus-, tallennus-, opetus- ja näyttelytoimintaa sekä ylläpitää kulttuuriperinnön tallentajana ja tiedonvälittäjänä kokoelmien taustaksi tutkimusarkistoja.

Museonjohtaja vastaa Äänekosken museotoiminnan johtamisesta, organisoinnista, taloudesta ja kehittämisestä, sekä kokoelmien ja arkistojen hallinnasta että näyttelyiden suunnittelutyöstä yhteistyössä museoamanuenssin kanssa. Kokoelmatyön osalta museonjohtajan vastuualueena on kulttuuri- ja teollisuushistoriaan liittyvä aineisto. Museonjohtaja on vastuussa museon valtionosuuksien ja muun rahoituksen hankinnasta. Tehtävä sisältää lisäksi näyttelyiden valvontaa ja muita museotoimintaan liittyviä käytännön tehtäviä.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu museologian perusopinnot. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä johtamis- ja esimiestaitoja, hallinnollista ja tietoteknillistä osaamista, sekä perehtyneisyyttä museoalan tehtäviin ja toimintaan.

Haemme johtajaa, joka ymmärtää nykyaikaisen museotoiminnan edellytykset muuttuvassa teknologisessa kulttuuriympäristössä, museopalvelujen roolin osana sivistysyhteiskuntaa, sekä museotoiminnan saatavuuden ja saavutettavuuden merkityksen eri kohderyhmien näkökulmasta.

Virka täytetään vakinaisesti 1.1.2020 alkaen ja virkaan valittu voi toimia museojohtajan  sijaisena 31.12.2019 saakka.

Viran hoitaminen edellyttää voimassa olevaa B-ajokorttia ja oman auton käyttömahdollisuutta, Tehtävän hoito edellyttää ilta- ja viikonlopputyötä (esim. näyttelyiden valvontaa).

Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen vaalin vahvistamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Haastattelut järjestetään 8.10.2019 klo 13-16 ja 9.10.2019 klo 13 – 16

Toivomme hakemukset Kuntarekry.fi -järjestelmän kautta.

 

Yhteystiedot:
Äänekosken kaupunki, Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski

vs. vapaa-aikatoimen johtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, , puh: 0400 189 263.