Työpaikkailmoitus

Museonjohtaja Aineen taidemuseoon Tornioon

Haemme Aineen taidemuseoon vakituiseen virkasuhteeseen

MUSEONJOHTAJAA

Museonjohtaja johtaa Aineen taidemuseon toimintaa vastaten sille asetettujen tavoitteiden toteutumisesta. Hän vastaa taidemuseon hallinnosta ja taloudesta sekä näiden kehittämisestä. Esimiehenä museonjohtaja vastaa henkilöstöhallinnosta, henkilöstökehittämisestä sekä henkilöstön työhyvinvoinnista. Museonjohtaja toimii ja työskentelee myös kokoelma- ja näyttelytyön parissa yhdessä muun henkilöstön kanssa.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, pääaineena taidehistoria, museologian opinnot, kuvataiteen ja taidemuseoalan hyvä tuntemus ja työkokemus, molempien kotimaisten kielten ja yhden vieraan kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Museonjohtajan viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää taidemuseoalan kokemusta ja asiantuntemusta, näkemyksellistä asennetta museotoiminnan kehittämiseen, erinomaisia johtamis- ja esimiestaitoja sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Eduksi katsotaan johtamisen ja hallinnonalan kokemus, museoalan suhdeverkostot sekä syvällinen perehtyneisyys kuvataiteeseen.

Palkkaus ja muut palvelusuhteiden ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti. Tehtävässä sovelletaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Toimeen valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen vaalin vahvistamista.

Sähköinen hakemus palkkatoiveineen täytetään Tornion kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.tornio.fi, Tornion kaupungin avoimet työpaikat. Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo.

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/museonjohtaja-388665/

Lisätietoja tehtävästä antaa Tornion kaupungin sivistystoimenjohtaja Ilkka Halmkrona p. 050 591 5142 ja Aineen taidemuseon museonjohtaja vs. p. Virpi Kanniainen 050 597 1197.

Hakuaika päättyy 31.10.2021 klo 16:00.