Työpaikkailmoitus

Museonjohtaja Lapin maakuntamuseoon Rovaniemelle

Hakemamme museonjohtaja varmistaa ja mahdollistaa, että Lapin 12 kunnan alueella ja Arktikum-talossa toimiva, matkailijoiden suosima museokohde kehittyy ja kukoistaa myös tulevaisuudessa. Museolla on perusnäyttely ja vaihtuvia näyttelyitä. Kävijöitä on yli 100 000 vuodessa, joista puolet ulkomaalaisia matkailijoita. Talon markkinoinnista huolehtii Arktikum-palvelu Oy.

Lapin maakuntamuseo on laaja-alainen pohjoisen kulttuurin, historian, arkeologian ja luonnontieteen asiantuntija. Museon kokoelmissa on yli 430 00 erilaista objektia, valokuvaa ja luonnontieteellistä näytettä eri puolilta Lappia. Museo hoitaa alueellisen vastuumuseon kulttuuriympäristötehtäviä arkeologian ja rakennusperinteen osalta. Museolla on moninaiset yhteistyöverkostot mm. Lapin yliopiston, alueen kuntien, Metsähallituksen, eri yhdistysten ja alan harrastajien kanssa.

Haemme yhteistyökykyistä, avoimesti toimivaa johtajaa ketterään asiantuntijajoukkoomme. Odotamme, että olet asiantuntija erityisesti museoalalla, mutta myös pohjoisen kulttuureihin ja historiaan liittyen. Osaat johtaa museon sisältö- ja kulttuuriympäristötyötä sekä osallistua alan keskusteluun ja kehittämiseen myös kansainvälisesti. Näet asiakkaat – lappilaiset ja muut museovieraat – toiminnan keskiössä.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Arvostamme kokemusta johto- ja esimiestehtävistä ja kykyä ja näkemystä toiminnan kehittämiseen. Lisäksi arvostamme englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Myös muu kielitaito katsotaan eduksi.

Työ alkaa 1.1.2021 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus ja muut virkasuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti. Virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Tehtävää haetaan jättämällä hakemus osoitteessa www.kuntarekry.fi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä sähköistä hakemusta, voit toimittaa hakemuksen postitse osoitteella: Rovaniemen kaupunki, Kirjaamo, Koskikatu 27, 3.krs, 96100 Rovaniemi. Kirjekuoreen ja hakemukseen on merkittävä haettavan tehtävän nimike.

Hakuaika päättyy maanantaina 26.10.2020. Hakemusten tulee olla perillä klo 15.00 mennessä.

Lisätietoja:
Palvelualuepäällikkö Merja Tervo
0407365671