Työpaikkailmoitus

Näyttelypäällikkö ja sisällöntuottaja-museopedagogi Musiikkimuseo Fameen

Musiikkimuseo Fame avataan syksyllä 2019 osana Pasilan uutta kauppa- ja elämyskeskus Triplaa. Museo esittelee musiikin moninaisia rooleja Suomen omakuvan rakentumisessa 1890-luvulta nykyaikaan rinnastaen ennakkoluulottomasti kaiken tyylistä musiikkia. Museon sydän on Suomen musiikin kunniagalleria. Yritysmuotoisen museon toimintakonsepti on uudenlainen. Kompaktit näyttelyt ovat suurelta osin digitaalisia ja teknologiavetoisia. Omia kokoelmia ei kerätä, mutta museo tekee yhteistyötä Kansallismuseon, Musiikkiarkiston ja muiden tahojen kanssa.

Näyttelypäällikkö

Musiikkimuseo Fame hakee näyttelypäällikköä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.9.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Näyttelypäällikön tehtäviin kuuluu Musiikkimuseon sisältöjen ylläpito ja kehittäminen, muun muassa vuotuisen kunniagallerianäyttelyn tuottaminen, vaihtuvien näyttelyiden suunnittelu ja toteutus yhteistyökumppanien kanssa sekä näyttelysisältöihin liittyvien tapahtumien suunnittelu ja tuotanto. Työhön kuuluu paljon esineiden, kuvien ja AV-materiaalin etsimistä, hankkimista ja lainaamista eri tahoilta, käyttöluvista ja sopimuksista huolehtimista sekä aineistojen käytön raportointia.

Edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa museoaineissa sekä museologian perusopintoja sekä kokemusta näyttelyiden ja muiden museosisältöjen tuottamisesta ja projektinhallinnasta. Työ vaatii sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua, hyvää organisointikykyä, joustavuutta ja stressinsietoa. Musiikin ja musiikkiaineistojen tuntemus, kaupallinen koulutus ja kokemus, tapahtumatuotanto-osaaminen, monipuolinen kielitaito sekä kokemus digitaalisista sisältöalustoista katsotaan eduksi.

Sisällöntuottaja-museopedagogi

Musiikkimuseo Fame hakee sisällöntuottaja-museopedagogia toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.9.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Sisällöntuottaja-museopedagogin tehtäviin kuuluu osallistua Musiikkimuseon sisältöjen ylläpitoon ja kehittämiseen, muun muassa vuotuisen kunniagallerianäyttelyn tuotantoon, vaihtuvien näyttelyiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä erityisesti näyttelysisältöihin liittyvien opastusten, tapahtumien ja työpajojen suunnitteluun ja toteutukseen. Tehtäväkenttään kuuluu myös yhteistyö oppilaitosten, vapaaehtoisten ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.

Edellytämme ylempää korkeakoulututkintoa musiikkitieteessä tai etnomusikologiassa sekä kokemusta musiikkiin liittyvän tiedon tuottamisesta ja popularisoinnista. Työ vaatii sujuvaa suullista ja kirjallista ilmaisua ja hyvää kielitaitoa, luovuutta ja joustavuutta. Museoaineiden opinnot, kokemus museo- ja yleisötyöstä, pedagogiset opinnot, kaupallinen koulutus ja kokemus sekä tapahtumatuotanto-osaaminen katsotaan eduksi.

Työnhaku

Musiikkimuseossa noudatetaan yksityisten museoiden työehtosopimusta. Työssä on 6 kuukauden koeaika.

Hakemukset palkkatoiveineen tulee toimittaa tiistaihin 20.8.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen . Sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Näyttelypäällikkö” tai ”Sisällöntuottaja-museopedagogi”. Osa työnhakijoista kutsutaan haastatteluun. Hakemuksia ei palauteta. Lisätietoja tehtävästä antaa määräaikainen sisältöjohtaja Jere Jäppinen.