Työpaikkailmoitus

Projektitutkija Työväenmuseo Werstaalle

TYÖVÄENMUSEO WERSTAS on valtakunnallinen työelämän ja sosiaalihistorian erikoismuseo, joka toimii Tampereella, Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Lisäksi työväenmuseo ylläpitää kahta pienempää museokohdetta: Lenin-museota ja Kuurojen museota. Etsimme ammattitaitoiseen joukkoomme projektitutkijaa määräaikaiseen työsuhteiseen aikavälille 1.10.2015 – 31.12.2017. Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön ja hyvät työtoverit kehittyvässä museossa.

PROJEKTITUTKIJA työskentelee laajassa, kuluttajien osuustoimintaliikettä käsittelevässä historiaprojektissa. Yli kaksi vuotta kestävässä hankkeessa käsitellään ja luetteloidaan museon osuustoiminnallisia esinekokoelmia, tehdään nykydokumentointia työpaikoilla, toteutetaan näyttely vuonna 2017 sekä julkaistaan hankkeen päätteeksi yleistajuinen julkaisu liikkeen kulttuuriperinnöstä. Projektitutkija vastaa kokoelmatyöstä sekä näyttelyn ja julkaisun käsikirjoittamisesta.

Hakijoilta odotetaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä vankkaa ja monipuolista kokemusta museotyöstä. Parhaat edellytykset antaisi työhistoria, johon sisältyisi niin luettelointia, dokumentointia, näyttelytoimintaa kuin toimituksellista työtäkin. Osuustoimintaliikkeen historian tuntemus sekä museologian opinnot ovat myös eduksi tehtävän hoidossa. Arvostamme projektinhallintataitoja, luovuutta, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä.

Työaika on 36 h 15 min viikossa ja palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 2. vaativuusryhmään (1.837,56 euroa). Peruspalkan lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää kokemuksen ja koulutuksen mukaan. Työ alkaa 1.10.2015 tai sopimuksen mukaan ja tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Paikka täytetään sillä edellytyksellä, että hankkeen rahoitus vahvistetaan syyskuun aikana.

HAKEMUKSET tulee toimittaa jo 15.9.2015 kello 12 mennessä osoitteeseen Työväenmuseo Werstas/Teemu Ahola, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen teemu.ahola(at)tyovaenmuseo.fi. Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikko-kenttään merkitään projektitutkija. Osa työnhakijoista kutsutaan haastatteluun pian hakuajan päättymisen jälkeen. Hakemuksia ei palauteta. Päätös tehtävään valitusta lähetetään sähköpostilla hakijoille syyskuun loppuun mennessä.

LISÄTIETOJA tehtävästä antaa kokoelmapäällikkö Teemu Ahola p. 050 440 1164, teemu.ahola(at)tyovaenmuseo.fi.