Työpaikkailmoitus

Rakennustutkija Pirkanmaan maakuntamuseoon

Pirkanmaan maakuntamuseo hakee rakennustutkijaa vakituiseen palvelussuhteeseen 1.9.2021 alkaen.

Tampereella, Museokeskus Vapriikissa toimiva maakuntamuseo on kulttuuriympäristön alueellinen vastuumuseo Pirkanmaalla. Etsimme rakennustutkijaa päätehtävinään rakennussuojelun viranomaistehtävät, kulttuuriympäristön hoidon ja tutkimuksen edistäminen. Tehtäviin kuuluu myös edistää kulttuuriperintötiedon asemaa ja saatavuutta alueellisessa museotoiminnassa. Pirkanmaan maakuntamuseo on monipuolinen ja kokenut viranomaistoimija, joka tunnetaan myös Adoptoi monumentti- ja perinnerakennusmestariohjelmista ja Seutumuseotoiminnasta.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, jossa pääaineena rakennussuojelua tukeva museoaine, kuten historia, taidehistoria tai kansatiede. Tehtävään voi pätevöittää myös arkkitehdin tutkinto yhdistettynä sopivaan museoaineeseen tai työkokemukseen. Odotamme laajaa perehtyneisyyttä rakennettuun perintöön, sen hoitoon ja suojeluun osana kulttuuriympäristön vaalimisen kokonaisuutta. Eduksi katsotaan kokemus kulttuuriympäristöviranomaisena toimimisesta ja kulttuuriympäristön hoidosta, samoin täydentävä koulutus tai muu työkokemus kulttuuriympäristön alalta. Työssä tarvitset hyviä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja, sujuvaa kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa sekä paineensietokykyä. Paikkatieto-osaaminen ja kulttuuriympäristön tietojärjestelmien tuntemus katsotaan eduksi. Kielitaitona edellytetään hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja toimivaa englannin kielen taitoa. Muu kielitaito on eduksi. B-ajokortti on tehtävässä välttämätön.

Pirkanmaan maakuntamuseo tarjoaa mielenkiintoisen toimintaympäristön 23 kunnan kasvavassa maakunnassa, kannustavan ja tiimityöhön panostavan työyhteisön sekä Tampereen kaupungin työsuhde-etuudet. Vapriikki on yksi Suomen suurimmista museoista, joka tunnetaan monipuolisuudestaan, innovatiivisuudestaan ja kiinnostavista kansainvälisistä näyttelyistään. Vapriikissa on hyvä tekemisen meininki ja laaja osaaminen kulttuuriperinnön eri puolilta. Tervetuloa meille töihin!

Tehtävä alkaa 1.9. tai sopimuksen mukaan. Palkkaus on KVTES:n mukainen.

Lisätietoja tehtävästä antaa (12.-23.7. ja 28.7.) yksikön päällikkö Anna Lyyra-Seppänen, puh. 041 730 2909 tai sähköpostitse

Hakuaika päättyy 30.7.2021. Hakeminen Kuntarekryn (työavain TRE-01-1456-21) kautta ja ohjeet hakemiseen löydät: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/rakennustutkija-pirkanmaan-maakuntamuseo-tre-01-1456-21/

Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista
puh. 040 806 3184,