Työpaikkailmoitus

Registraattori Designmuseoon

Tule osaksi Designmuseon dynaamista joukkoa!

Designmuseo on suomalaisen muotoilun valtakunnallinen vastuumuseo. Museo tutkii, kerää, tallentaa ja dokumentoi sekä esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.

Haemme registraattoria toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Designmuseoon. Registraattorina työskentelet museon kokoelma- ja näyttelyosastoilla.

Designmuseon laajaan ja monipuoliseen kokoelmaan kerätään suomalaisen ja ulkomaalaisen taideteollisuuden historiaa ja kehitystä esineinä, arkistomateriaalina ja valokuvina. Kokoelman lainaustoiminta on monipuolista sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Designmuseon vaihtuvien näyttelyiden toiminta koostuu sekä museossa tuotetuista että muista instituutioista lainatuista näyttelyistä. Tämän lisäksi museolla on kiertonäyttelytoimintaa. Vuoden aikana järjestetään kaksi laajaa päänäyttelyä ja viisi pienempää gallerianäyttelyä.

Registraattorin tehtävät sijoittuvat sekä kokoelmaosaston alaisiin että näyttelyosaston alaisiin projekteihin. Registraattorina tehtävänäsi on hoitaa sekä kokoelmiin että vaihtuviin näyttelyihin liittyvien lainojen käytännön järjestelyitä. Tehtäviisi kuuluvat yhteydenpito lainaajiin, lainasopimusten tekeminen ja kuljetusjärjestelyt. Työhösi kuuluu myös museon käyttämien tietokantojen päivitys lainojen osalta sekä näyttelyihin tulevien esineiden ripustuksessa tarvittavan konservointityöpanoksen arvioiminen ja suorittaminen tai osto. Tehtäväsi on uusi, joten tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla vaikuttamassa registraattorin toimenkuvan kehittämiseen.

Tehtävän vaatimuksena on vähintään soveltuva alempi korkeakoulututkinto sekä hyvä suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Arvostamme myös muuta kielitaitoa.

Tehtävässä edellytämme kokemusta työskentelystä museoalalla tai vastaavissa tehtävissä. Tehtävän hoitaminen edellyttää sinulta valmiutta opetella ja käyttää useita ohjelmistoja. Toivomme sinulta osaamista Microsoft Office -ohjelmien lisäksi muun muassa museoalan kokoelmanhallintajärjestelmistä.

Työ on hyvin itsenäistä, joten toivomme järjestelmällistä työskentelytapaa, paineensietokykyä sekä oma-aloitteista työotetta. Toivomme sinulta myös näyttelytoiminnan ja kansainvälisen taidelogistiikan tuntemusta.

Henkilöstä tehdään suppea turvallisuusselvitys, jonka läpäiseminen on ehto työsopimuksen solmimiselle. Työntekijän työpisteet sijaitsevat Korkeavuorenkadulla Helsingin keskustassa sekä kokoelmavarastolla Vantaalla. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää B-ajokorttia.

Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Tehtävässä noudatetaan 4 kk koeaikaa.

Hakuaika päättyy 27.11. Hakemus palkkatoiveineen tulee toimittaa sähköpostitse intendentti Susanna Thielille , sähköpostin aihekenttään merkintä “registraattori hakemus”.

Lisätietoja tehtävästä antaa puhelimitse keskiviikkoisin intendentti Susanna Thiel puh. 050 400 5957.