Työpaikkailmoitus

Seinäjoen museot hakee museolehtorin tehtävistä vastaavaa amanuenssia

Haemme museolehtorin tehtävistä vastaavaa amanuenssia vakituiseen virkaan Seinäjoen museoiden yleisötyön tiimiin. Tehtävänkuvaan kuuluu museo-opetuksen ja tapahtumien toteuttamisesta ja kehittämisestä vastaaminen. Museo-opetus sisältää yleisötyön palveluiden suunnittelun ja toteutuksen eri kohderyhmille. Seinäjoen museoilla toteutetaan kulttuuriopetussuunnitelmaa päiväkodeille, perusopetukselle sekä vanhemmalle väestölle. Sen lisäksi järjestämme opastuksia, luentoja ja tapahtumia yhteistyökumppaniemme kanssa. Museolehtori osallistuu myös museon muuhun toimintaan. Toimipisteitämme ovat Etelä-Pohjanmaan museo, Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo, Sairaalamuseo sekä vuonna 2023 avattava museokeskus Tiklas. Seinäjoen museot on alueellinen vastuumuseo, joten toimimme koko Etelä-Pohjanmaan alueella.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto (pääaineena esimerkiksi etnologia, historia tai kulttuurihistoria sekä museologian opinnot) ja riittävä kokemus vastaavista työtehtävistä. Odotamme Sinulta kulttuuriperintökasvatuksen ja -historian asiantuntemusta, pedagogista osaamista ja kiinnostusta erilaisten yleisöjen kanssa työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja viestintätaitoja. Tehtävän hoitaminen edellyttää sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista ilmaisua sekä hyvää englannin ja ruotsin kielen taitoa. Monipuolisessa tehtäväkentässä pääset kehittämään toimintaa. Ideointikyky, organisointitaito ja käytännönläheisyys ovatkin eduksi tehtävässä. Arvostamme myös kykyäsi yhdenvertaisten palveluiden suunnitteluun. Työ edellyttää ajokorttia.

Virka täytetään 3.1.2022 alkaen ja se on kokopäiväinen 36,25 h/vko. Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaan. Tehtävään valitun tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus ja rikostaustaote lasten ja nuorten kanssa toimimiseen ennen viran vastaanottamista. Viran täyttämisessä noudatetaan 6 kk koeaikaa.

Virkaa haetaan Kuntarekryn kautta (hakuilmoitus työavaimella 381655). Hakuaika alkaa 1.9.2021 ja päättyy 26.9.2021. Liitä hakemukseen tutkintotodistus ja viimeisimmät työtodistukset sekä ansioluettelo.

Lisätietoja

Susanna Tyrväinen, museotoimenjohtaja, 044 7541 653,

Sanna Kattelus, yleisötyön intendentti, 044 4255 668,