Artikkelipyyntö

Ski Congress 2017 Jyväskylä

KUTSU

Ski Congress 2017 Jyväskylä

Suomen urheiluhistoriallinen seura, Liikuntatieteellinen Seura ja Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitos sekä liikuntatieteellinen tiedekunta järjestävät Jyväskylän yliopistossa 1.–4.3.2017 Ski Congress 2017 -tapahtuman.

Kutsumme kongressiin, yhteiseen keskusteluun, tutkijoita pohtimaan hiihtourheilun kansainvälisiä suhteita, hiihdon yhteiskunnallista merkitystä ja vaikutusta ihmisten fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin sekä kansallisia hurmoshetkiä ja kipupisteitä, joita hiihto urheiluna on tuonut tullessaan.

Kongressissa hiihto ymmärretään käsitteenä laaja-alaisesti lumiliikuntana ja ulkoiluna, jolloin tarkastelun alla ovat kaikki talviseen hiihtoperinteeseen kuuluvat lajit ja tavat liikkua, mukaan lukien hiihtoturismi. 

Historia on konferenssin päätieteenala, mutta tarkoitus on lähestyä lumiliikuntaa monitieteisesti. Paikalle toivotaan historioitsijoiden ohella etnologian, liikuntatieteiden, museologian, sosiologian ja viestintätieteiden jne. edustajia, jotka avaavat tematiikkaa menneisyydestä tulevaan.

Kongressin kielet ovat englanti ja suomi.

Kongressin ohjelmasta: ensimmäisenä päivänä ovat avajaiset ja vastaanotto. Kaksi seuraavaa päivää on varattu tutkimusten esittämiseen. Neljäntenä päivänä on mahdollisuus erikseen varattavaan excursioon Lahden hiihtomuseoon ja hiihdon MM-kilpailuihin.

Pyydämme tilaisuudesta kiinnostuneita lähettämään abstraktit teemoistaan.

Abstraktit (enintään yksi A4) lähetetään kongressisihteeri, liikuntatieteiden maisteri Piia Pöyhöselle () 31.10.2016 mennessä. Kongressin tieteellinen toimikunta on professori Hannu Itkonen, dosentti Heikki Roiko-Jokela, dosentti Anssi Halmesvirta, FT Jari Kanerva, FT Arja Turunen ja Ph.D. Antero Holmila.

Ski Congress 2017 -tapahtumasta tullaan toimittamaan kongressijulkaisu. Valituista esitelmistä tullaan pyytämään noin 12 000 merkin laajuinen kirjallinen esitys.

Ski Congress 2017 -tapahtuman suojelijana toimii The International Society for the History of Physical Education and Sport (ISHPES).