Työpaikkailmoitus

SKS hakee arkistotutkijaa määräaikaiseen työsuhteeseen

SKS hakee arkistotutkijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.8.2021–31.7.2022

Arkistotutkija toimii SKS:n arkiston perinteen ja nykykulttuurin kokoelmien parissa. Arkistotutkijan tehtäviin kuuluu arkiston asiakas- ja tietopalvelu sekä perinneaineistojen järjestäminen ja luettelointi. Arkistotutkijat hoitavat myös muita esimiehen määräämiä tehtäviä.

Arkistotutkijalta odotamme

  • kansanperinne- ja muistitietoaineistojen tuntemusta, arvostamme kansanmusiikkiaineistojen tuntemusta
  • sopivaa ylempää korkeakoulututkintoa (esimerkiksi perinteentutkimuksen tai etnomusikologian alalta)
  • arkistoalan työkokemusta ja/tai opintoja
  • ymmärrystä kulttuurinperintöorganisaatioiden toiminnasta ja digitalisaatiosta
  • hyvää yhteistyökykyä sekä asiakaspalvelu- ja viestintätaitoja.

SKS:n arkisto on perinteen ja nykykulttuurin sekä kirjallisuuden ja kulttuurihistorian alojen yksityisarkisto, joka tarjoaa julkista palvelua. Perinteen ja nykykulttuurin kokoelmat sisältävät suullista perinnettä, kansanmusiikkia, kansatieteellisiä kuvauksia, elämäkertoja ja muistitietoa. Kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelman henkilöarkistoaineistot toimivat kirjallisuuden, historian, taiteen ja monen muun tutkimusalan lähteinä. Aineistot ovat mm. käsikirjoituksia, valokuvia ja äänitteitä.

Määräaikainen tehtävä täytetään 1.8.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Koeaika on neljä kuukautta.

Toimita hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen yhtenä pdf-tiedostona 21.5.2021 klo 16 mennessä sähköpostitse osoitteeseen . Merkitse lähetyksesi aihekenttään ”Arkistotutkija”.

Lisätietoja antaa arkistonjohtaja Outi Hupaniittu, puh. 040 581 7980, soittoajat 4.5.2021 klo 10–11 ja 11.5.2021 klo 15–16.