Työpaikkailmoitus

SKS hakee arkistotutkijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.–31.12.2020

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu runsaat 2 300 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee noin seitsemänkymmentä henkilöä.

SKS hakee arkistotutkijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.–31.12.2020

Arkistotutkija työskentelee aineistojen parissa ja antaa niistä tietopalvelua. Työhön kuuluu asiakaspalvelua tutkijasalissa, sähköpostitse ja puhelimitse sekä aineistojen vastaanottoa, järjestämistä, luettelointia ja kuvailua. Arkistotutkijat hoitavat myös muita esimiehen määräämiä tehtäviä.

Arkistotutkijalta odotamme

•  perinteen ja nykykulttuurin aineistojen tuntemusta

•  sopivaa ylempää korkeakoulututkintoa

•  arkistoalan työkokemusta ja/tai opintoja

•  hyvää yhteistyökykyä sekä asiakaspalvelutaitoja ja -kokemusta

SKS:n arkisto käsittää perinteen ja nykykulttuurin sekä kirjallisuuden ja kulttuurihistorian kokoelmat. Perinteen ja nykykulttuurin kokoelma sisältää kansanperinne- ja muistitietoaineistoja käsikirjoituksina, valokuvina, videoina ja äänitteinä.

Toimita hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen yhtenä pdf-tiedostona 14.10. klo 16 mennessä sähköpostitse osoitteeseen . Merkitse lähetyksesi aihekenttään ”Arkistotutkija”. Koeaika tehtävään on neljä kuukautta.

Lisätietoja antaa arkistonjohtaja Outi Hupaniittu, puh. 040 581 7980, soittoajat ma 7.10. ja to 10.10. klo 13–14.