Työpaikkailmoitus

SKS hakee tutkijaa ja tutkimusavustajaa

SKS hakee tutkijaa ja tutkimusavustajaa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – Kirjallisuuden vientikeskus sekä hallinto- ja talousosasto. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee noin 80 henkilöä.

SKS hakee TUTKIJAA määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.2.2018–31.12.2018

Tutkija työskentelee Elias Lönnrotin kirjeenvaihto -hankkeessa, jossa toimitetaan ja julkaistaan tieteellistä verkkojulkaisua osoitteessa http://lonnrot.finlit.fi/omeka/.  Tukija työskentelee SKS:n tutkimusosastolla toimituspäällikön alaisuudessa ja tekee yhteistyötä ohjelmistokehittäjän kanssa. Tutkijalla ja hankkeella on tukenaan ohjausryhmä.

Tutkijan päätehtävä on suomen- ja ruotsinkielisten kirjetekstien transkribointi sekä kommentaarien laatiminen. Hän osallistuu myös verkkojulkaisun kehittämiseen ja toimii ohjausryhmän sihteerinä.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää 1800-luvun suomen- ja ruotsinkielisten tekstien ja aikakauden kulttuurihistorian hyvää tuntemusta, esimerkiksi historian tai kielentutkimuksen akateemista loppututkintoa. Digitaalisten ihmistieteiden menetelmien tuntemus ja kyky tarkkuutta vaativaan pitkäjänteiseen työhön lasketaan eduksi.

Lisätietoja tehtävästä antaa toimituspäällikkö Kirsi Keravuori p. 040 564 0264.

SKS hakee TUTKIMUSAVUSTAJAA määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.2.2018–31.1.2019

Tutkimusavustaja työskentelee Kirjoitukset ja laulut: uskon ja ilmaisun rekisterit varhaismodernissa Pohjolassa -tutkimushankkeessa. Tutkimusavustaja työskentelee SKS:n tutkimusosastolla. Hänen ohjauksestaan vastaa hankkeen johtaja Tuomas M. S. Lehtonen ja siihen osallistuvat myös hankkeen muut tutkijat.

Tutkimusavustajan tehtäviin kuuluu hankkeen tutkijoiden avustaminen, aineistojen kokoaminen alkuperäislähteistä ja lähdejulkaisuista, translitterointia, osallistuminen konferenssijärjestelyihin ja muut hankeen johtajan osoittamat tehtävät.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää varhaismodernin ajan Pohjolan käsialojen ja kielten (ruotsi, saksa, latina, suomi) hallintaa sekä avustajan tehtäviin soveltuvia akateemisia opintoja.

Lisätietoja tehtävästä antaa pääsihteeri Tuomas M. S. Lehtonen p. 040 5609879.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, cv ja julkaisuluettelo sekä palkkatoiveesi 1.12.2017 klo 16 mennessä osoitteeseen. Merkitse sähköpostin aihekenttään ”Tutkija” tai ”Tutkimusavustaja”.