Työpaikkailmoitus

Suomen kirjainstituutin säätiö etsii Museolehtoria

Suomen kirjainstituutin säätiön kotipaikka on Suomen kirjapääkaupunki Sastamala. Säätiön alla toimii kolme yksikköä, jotka sijaitsevat Kirjakorttelissa: Suomen Kirjainstituutti, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo. Tiivis työporukkamme tekee tärkeää kulttuuri- ja kirjallisuuskasvatustyötä paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Suomen kirjainstituutin säätiö etsii Museolehtoria

Etsimme innostuneeseen joukkoomme museolehtoria vakituiseen työsuhteeseen. Museolehtori vastaa yleisötyöstä sisältäen museopedagogisen toiminnan. Museolehtori kehittää yhteistyössä asiakaspalveluvastaavan kanssa säätiön yksiköiden yleisöpalveluja. Hän osallistuu näyttelyiden sisällöntuotantoon ja huolehtii näyttelyiden saavutettavuudesta eri kohderyhmille. Museolehtori vastaa Suomen Kirjainstituutin kirjallisuuskasvatustyöstä ja sen kehittämisestä yhteistyössä intendentin kanssa. Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen kuuluu myös museolehtorin toimenkuvaan.

Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiseen antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, museologian opinnot ja/tai vahva museotyökokemus, kokemus museopedagogiikasta sekä kirjallisuuskentän hyvä tuntemus.

Arvostamme yhteistyö- ja viestintätaitoja, organisointikykyä, itsenäistä työotetta ja hyvää kielitaitoa. Olet asiakaslähtöinen pedagogi ja haluat kehittää osallistavaa museotyötä. Tartut omatoimisesti työtehtäviin ja uskallat astua oman mukavuusalueesi ulkopuolelle. Sinulla on näkemystä yleisöpalvelun ja asiakaskokemusten kehittämisestä. Teet luontevasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Museolehtorin työ edellyttää liikkumista laajassa kunnassamme. Museolehtori toimii intendentin alaisuudessa työskennellen säätiön kolmessa yksikössä.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2019 lähtien. Peruspalkka on 2 400 €/kk.

Säätiö noudattaa Avainta ry:n työehtosopimusta. Työaika on 38 h 45 min viikossa. Työtehtävän hoitaminen edellyttää myös ilta- ja viikonlopputyötä.  Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä nähtäväksi rikosrekisteriote sekä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Lisätietoa tehtävästä antavat intendentti Heli Vuohelainen sähköpostitse () tai puhelimitse to 27.9. klo 10-11 ja to 4.10. klo 10-11 (p. 0503131411), museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi sähköpostitse () tai puhelimitse ti 25.9. klo 9-10 ja ti 2.10. klo 12-13  (p. 050 313 1414).

Vapaamuotoinen hakemus sekä ansioluettelo osoitetaan museonjohtajalle 10.10.2018 mennessä joko postitse Marja Hänninen-Tolvi, Suomen kirjainstituutin säätiö, Marttilankatu 12, 38200 Sastamala tai sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona . Hakemuksesta on ilmettävä kaksi suosittelijaa.