Työpaikkailmoitus

Tietoasiantuntija ja määräaikainen museolehtori Postimuseolle

Postimuseon tehtävänä on suomalaisen postitoiminnan ja sen pohjalta syntyneiden tieto- ja tavaraliikenteen muotojen kulttuuriperinnön säilyttäminen, tutkiminen ja esittäminen. Tampereella toimivalla Postimuseolla on laajat ainutlaatuiset kokoelmat sekä alan ainoa erikoiskirjasto, arkisto ja tietovarannot, joiden perusteella tuotamme monenlaisia tietopalveluita. Postimuseon näyttely- ja tapahtumatoiminta on vilkasta ja panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin.

Etsimme nyt ammattitaitoiseen 10 työntekijän joukkoomme tietoasiantuntijaa syksyllä 2017 eläköityvän asiantuntijamme paikalle toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen sekä toisen työnantajan palvelukseen projektityötehtäviin siirtyvän museolehtorimme sijaista määräaikaiseen työsuhteeseen.

Postimuseon näyttelyt ovat Suomen suurimmassa museokeskuksessa Vapriikissa ja tarjoamme hienon näköalapaikan suomalaiseen museokenttään, monipuoliseen kulttuurityöhön ja palveluiden tuottamiseen kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Tukenasi on osaava ja innostava työyhteisö.

A. Tietoasiantuntijan toistaiseksi voimassa oleva työsuhde
Tietoasiantuntija vastaa itsenäisesti Postimuseon tietopalveluista ja digitaalisten palveluiden kehittämisestä sekä osallistuu monipuolisesti museon erilaisiin työtehtäviin näyttelyiden sisällöntuotannosta ja kirjojen toimitustyöstä asiakaspalveluun. Hänen vastuullaan on myös Postimuseon kirjasto ja arkisto. Hakijalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja hyviä historian tutkimus- ja tiedonvälitystaitoja. Kielitaito, kirjalliset taidot ja hyvä esiintymiskyky ovat tarpeellisia työtehtävän menestyksellisessä hoitamisessa. Arvostamme joustavia ja monitaitoisia hakijoita, joilla on digitaalisen maailman eri osa-alueet hallussa. Viestintä-, posti- tai kommunikaatiohistorian tuntemus luetaan myös hakijalle eduksi.

B. Museolehtorin sijaisuus 31.3.2019 asti
Museolehtorin tehtäviin kuuluu itsenäisesti vastata Postimuseon asiakastyöstä, museo-opetuksesta, opastuksista ja niiden järjestämisestä/tilaamisesta sekä asiakkaille suunnatun vuosittaisen monipuolisen ohjelman laatimisesta. Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja arvostamme pedagogista osaamista ja hyviä digitaitoja. Kielitaito, kirjalliset taidot ja hyvä esiintymiskyky ovat tarpeen työtehtävän menestyksellisessä hoitamisessa. Arvostamme kokemusta eri-ikäisten vapaaehtoisten kanssa toimimisesta, palvelumuotoilun tuntemusta, luovuutta, yhteistyökykyä sekä projektinhallintataitoja.

Museolehtoria haetaan määräaikaiseen työsuhteeseen, joka alkaa 12.6.2017 tai sopimuksen mukaan viimeistään 1.8.2017 ja kestää 31.3.2019 saakka.

Tietoasiantuntijaa haetaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen, joka alkaa 12.6.2017 tai sopimuksen mukaan viimeistään 1.8.2017.

Molemmissa työtehtävissä työaika on 36 h 21 min viikossa. Työtehtävän palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 3. vaativuusryhmään (2.301,52 e/kk). Peruspalkan lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaista lisää palkan päälle kokemuksen, koulutuksen ja osaamiseen mukaan maksimissaan 35% peruspalkasta. Työnantajan tarjoamia etuja ovat lisäksi tyky- ja lounassetelit ja kattava työterveyshuolto. Tehtävissä on neljän kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee toimittaa 17.5.2017 klo 16.00 mennessä osoitteeseen Postimuseo, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen <mailto:>. Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Hakemus”. Osa työnhakijoista kutsutaan haastatteluun. Hakemuksia ei palauteta. Päätös tehtäviin valitusta lähetetään sähköpostilla hakijoille 1.6.2017 mennessä. Lisätietoja tehtävistä antaa 10.5.2017 ja 11.5.2017 klo 12-16 välisenä aikana museonjohtaja Kimmo Antila p. 050 563 9070, <mailto:>