Työpaikkailmoitus

Tietoasiantuntija Kansalliskirjastoon

Haemme Kansalliskirjastoon

TIETOASIANTUNTIJAA

vakinaiseen työsuhteeseen 1.6.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Kansalliskirjasto etsii arkistoalan ammattilaista vastaamaan kirjaston kansallisesti merkittävästä yksityisarkistokokoelmasta. Tietoasiantuntija vastaa kokoelman kehittämisestä ja siitä annettavasta tietopalvelusta. Lisäksi tehtävään sisältyy kirjaston kokoelmien säilytystoimintojen koordinointi ja ohjeistaminen.

Kansalliskirjaston käsikirjoituskokoelma sisältää sekä yksityisarkistoja että käsikirjoituksia. Tietoasiantuntijalla on kokonaisvastuu kansallisesti merkittävän käsikirjoituskokoelman hoidosta, järjestämisestä, kokoelmasta annettavasta tietopalvelusta, kokoelman täydentämisestä sekä kokoelman tunnetuksi tekemisestä tiedeyhteisölle.

Tietoasiantuntija koordinoi kirjaston kaikkien kokoelmien säilytykseen liittyviä toimenpiteitä ja toimii näiden osalta yhteyshenkilönä Kansalliskirjaston Mikkelissä toimivaan Digitointi- ja konservointikeskukseen.

Tehtävä edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa sekä asiakirjahallinnon ja arkistotoimen koulutusta. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä jatkuvaa ja oma-aloitteista osaamisen kehittämistä, laajentamista ja syventämistä. Arvostamme Suomen historian ja kulttuurin tuntemusta.

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun kuin opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuuskehikon tasoon 10. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Bruttopalkka on noin 3 600-4 200 euroa kuukaudessa henkilön osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tehtävässä on 4 kuukauden koeaika.

Hakemus jätetään Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR -portaalissa. Hakemukseen liitetään ansioluettelo (CV). Hakuaika päättyy 27. huhtikuuta 2017.

Lisätietoja tehtävästä antaa tulosalueen johtaja Harri Ahonen, harri.ahonen(at)helsinki.fi, puh. 02941 22710.

Hae viimeistään 27.04.2017