Työpaikkailmoitus

Tule tutkijaksi uudistuvaan Postimuseoon!

Tule tutkijaksi uudistuvaan Postimuseoon!

Etsimme ammattitaitoiseen kymmenen työntekijän joukkoomme tutkijaa 1.4.2021 alkaen tai erikseen sovittavalla aloituspäivällä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Tutkijan tehtäväkenttään kuuluvat:
-Osallistuminen nykydokumentointiin ja ajankohtaisten ilmiöiden tallentamiseen.
-Vastuu postimerkkikokoelmista ja kokoelmien avaamisesta yleisölle. Ainutlaatuisiin kokoelmiin kuuluu postimerkkien lisäksi monipuolista aineistoa postimerkkien suunnittelusta niiden valmistukseen ja käyttöön sekä postimerkkeilystä harrastuksena.
-Perehtyminen viestinnän eri muotoihin ja ilmiöihin ja niihin liittyvä monimuotoinen museotyö.

Edellytämme hakijalta:
-Tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.
-Kokoelmien hoidon ja käytänteiden tuntemusta sekä käytännön kokemusta kokoelmatyöstä.

Kielitaito (vähintään englanti ja ruotsi), hyvät kirjalliset taidot ja vuorovaikutustaidot ovat tarpeellisia työtehtävän menestyksellisessä hoitamisessa. Myös tarkkuus ja huolellisuus ovat kokoelmatyössä tarvittavia ominaisuuksia.  Arvostamme joustavia ja monitaitoisia hakijoita, joilla on digitaalisen maailman eri osa-alueet hallussa. Viestintä-, posti- tai kommunikaatiohistorian tuntemus luetaan hakijalle eduksi. Taidehistorian ja kuvallisten kokoelmien ymmärryksestä on myös etua.

Tampereella toimiva Postimuseo on yksityinen museo, jonka ylläpidosta vastaa Postimuseosäätiö sr. Postimuseon näyttelyt ovat Suomen suurimmassa museokeskuksessa Vapriikissa. Tarjoamme hienon näköalapaikan muuttuvaan suomalaiseen museokenttään ja palveluiden tuottamiseen ainutlaatuisessa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Tukenasi on osaava, innostava ja joustava työyhteisö. Kokoelmahallintajärjestelmänä käytämme MuseumPlus/Kookos-palvelua. Tutkija pääsee osallistumaan monipuolisesti museon erilaisiin työtehtäviin näyttelyiden sisällöntuotannosta tietopalveluiden hoitoon omalla sektorillaan. Postimuseon tehtävänä on suomalaisen postitoiminnan ja viestinvälityksen kulttuuriperinnön sekä viestinnän kehityksen ilmiöiden tallentaminen, tutkiminen ja esittäminen. Uudistamme toimintaamme yhteistyössä Tampereen historiallisten museoiden kanssa. Postimuseolla on laajat ja ainutlaatuiset kokoelmat sekä alan ainoa erikoiskirjasto, arkisto ja tietovarannot, joiden perusteella tuotamme monenlaisia tietopalveluita. Näyttely- ja tapahtumatoimintamme on vilkasta ja panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin. Toimimme aktiivisesti museoalan ja oman tallennusalueemme kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Työaika on 36 h 15 min viikossa. Työtehtävän palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 3. vaativuusryhmään ja sen peruspalkka on 2 383,02 euroa/kk. Peruspalkan lisäksi voimme maksaa henkilökohtaista lisää palkan päälle kokemuksen, koulutuksen ja osaamiseen mukaan maksimissaan 30 % peruspalkasta. Työnantajan tarjoamia etuja ovat tyky- ja lounasetu ja kattava työterveyshuolto. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Hakemukset tulee toimittaa 18.2.2021 klo 16.00 mennessä osoitteeseen Postimuseo, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen .  Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Hakemus tutkija”. Hakemuksessa tulee olla koulutuksen ja työkokemuksen kuvaava CV.  Toivomme hakemuksen liitteineen lähetettäväksi yhtenä pdf-tiedostona, jossa nimi on seuraava: SukunimiEtunimi_Tutkija_päivämäärä.pdf

Osan työnhakijoista kutsumme haastatteluun, joka voidaan tehdä Teamsin välityksellä. Hakemuksia ei palauteta. Päätöksen tehtävään valitusta lähetämme sähköpostilla hakijoille 11.3.2021 mennessä.  Lisätietoja tehtävästä antaa 10.2. ja 11.2. klo 14.30–16.30 välisenä aikana Postimuseosäätiön toimitusjohtaja Kimmo Antila p. 050 563 9070.