Artikkelipyyntö

”Valtavirrasta marginaaliin – Ulkopuolisuus populaarikulttuurissa”

Tiede sanoo pop #2
CFP: ”Valtavirrasta marginaaliin – Ulkopuolisuus populaarikulttuurissa”
DL: 16.3.2018

28.4.2018
Turun yliopisto
Janus-Sali, Sirkkala
Kaivokatu 12

Suomen Populaarikulttuurin Tutkimuksen Seura kutsuu tutkijoita halki Suomen eri tiedetaustoista ottamaan osaa seminaarisarjamme ”Tiede sanoo pop” toiseen osaan. Kokopäiväisessä seminaarissa pureudumme laaja-alaisesti ulkopuolisuuden ja toiseuttamisen teemoihin populaarikulttuurissa. Miten populaarikulttuurissa on tuotettu ja/tai vahvistettu toiseuden ja ulkopuolisuuden kategorioita? Mitä mahdollisuuksia se on tarjonnut näiden kategorioiden purkamiseen ja kyseenalaistamiseen? Miten ulkopuolisuuden ja toiseuttamisen prosessit sekä näiden purkaminen ovat olleet kytköksissä yhteiskunnallisiin suhteisiin eri ihmisryhmien välillä?

Olemme kiinnostuneita populaarikulttuurista sen laajimmista vakiintuneista kaanoneista aina sen obskuureimpiin sivupolkuihin. Haemme osanottajia eri puolilta tiedekenttiä ja eri uravaiheista, kokeneemmista tutkijoista väitöskirjan tekijöihin ja opiskelijoihin. Toivotamme tervetulleiksi myös puheenvuoroja yliopistoinstituutioiden ulkopuolelta sekä tutkijoilta, jotka ovat kiinnostuneita populaarikulttuurin teemoista vaikka eivät niitä päätoimisesti tutkisikaan.

Puheenvuorot voivat käsitellä ”ulkopuolisuuden” ja ”toiseuden” teemoja vapain käsin, kunkin osallistujan omien mielenkiinnonkohteiden mukaisesti. Ymmärrämme myös ”populaarikulttuurin” laajasti sekä ajallisesti että temaattisesti, professori Ray B. Brownen hengessä:

It is the everyday world around us: the mass media, entertainments, and diversions. It is our heroes, icons, rituals, everyday actions, psychology, and religion — our total life picture. It is the way of living we inherit, practice and modify as we please, and how we do it. It is the dreams we dream while asleep.
– Ray B. Browne[1]

 

Haemme lyhyitä (20min+10 keskusteluun) tai vielä lyhyempiä (10+5) puheenvuoroja. Toivomme sinulta otsikkoa, lyhyttä abstraktia (150-200 sanaa) ja perustietoja itsestäsi. Esitelmät voivat olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Lähetä esitelmäehdotuksesi blogimme kautta: https://popkultseura.wordpress.com/blog/cfp/

Deadline puheenvuoroehdotuksille on 16.3.2018. Puhujavalinnat ja päivän ohjelma ovat valmiina huhtikuun alussa.

Lisätietoja antaa seuran puheenjohtaja, Pekka Kolehmainen,

[1] ”Conversations with Scholars of American Popular Culture. Featured Guest: Professor Ray B. Browne,” Americana: The Journal of American Popular Culture 1900 to Present (Fall 2002). http://www.americanpopularculture.com/journal/articles/fall_2002/browne.htm