Työpaikkailmoitus

Yleisen historian yliopistonlehtori, Turun yliopisto

Yleisen historian yliopistonlehtori
Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan.

Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksessa on haettavana yleisen historian oppiaineen yliopistonlehtorin työsopimussuhteinen tehtävä 1.8.2015 – 31.7.2016

Kyseessä on yleisen historian yliopistonlehtorin tehtävän määräaikainen avoimen tehtävän hoito. Tehtävään sisältyy perustutkintoihin liittyvää opetusta kuten metodiopetusta, kandidaattiseminaarin vetämistä, pro gradujen ohjausta, jatko-opintojen koordinointia sekä omaa tutkimustyötä. Lisäksi yliopistonlehtori osallistuu oppiaineen toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen ja muihin yliopistollisiin tehtäviin.  

Yliopistonlehtorin tehtävään otettavalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa sekä kokemusta yliopisto-opetuksesta ja -ohjauksesta. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan huomioon perehtyneisyys tehtäväalaan, alan tutkimus, opetuskokemus ja pedagoginen koulutus, taito tuottaa oppimateriaalia ja muut opetustoimessa saavutetut ansiot.

Tehtävä sijoittuu yleiseen historiaan, joka on osa historian oppiaineryhmää. Oppiaineen painopistealoja ovat liikkuvuuden ja kansainvälisen vuorovaikutuksen sekä tiedon ja tietämisen historia.

Tehtävässä maksettava palkkaus vastaa opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasojen 5 – 7 mukaista palkkausta, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 2840,64–3 819,56 euroa kuukaudessa. Lisäksi tehtävään kuuluu henkilökohtainen palkanosa, joka on enintään 46,3 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Hakemukset tulee jättää viimeistään tiistaina 7.4.2015 yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Linkki järjestelmään on tämän ilmoituksen alussa (”Täytä hakemus”).

Hakemukseen tulee liittää sähköisessä hakulomakkeessa mainitut liitteet: CV (eli ansioluettelo), julkaisuluettelo ja akateeminen portfolio. Ansio- ja julkaisuluettelo sekä akateeminen portfolio laaditaan tiedekunnan ja yliopiston ohjeiden mukaisesti. Ohjeet niiden laatimiseksi ovat osoitteessa http://www.utu.fi/fi/yksikot/hum/tiedekunta/ura/Sivut/home.aspx

Lisätietoja tehtävästä antaa yleisen historian professori Taina Syrjämaa, sähköposti: taina.syrjamaa(at)utu.fi, puh. 02 333 5231.

Tiedusteluihin vastaa laitoshallintopäällikkö Katariina Teräs, sähköposti: hkt-kanslia(at)lists.utu.fi, puh. 02 333 8130 tai hallintosihteeri Tiina Nyberg, sähköposti: hkt-kanslia(at)lists.utu.fi, puh. 02 333 5210.