Hotelli- ja Ravintolamuseo kutsuu kaikki Suomen ravintoloitsijat tallentamaan 100-vuotiaan Suomen ruokalistat museon digitaaliseen Restopedia-tietopankkiin. Heinon Tukun tukeman Menupedia-kampanjan tavoitteena on kerätä mahdollisimman laaja valtakunnallinen otos siitä, mitä Suomen ravintoloissa vuonna 2017 nautittiin. Mitkä raaka-aineet ja annokset olivat muodissa? Mitä annokset maksoivat? Näkyikö listoilla muita selkeitä trendejä?

Lue lisää

Toimittaja ja vapaa kirjoittaja Jonna Pulkkinen on saanut historioitsijan koulutuksen, jota hän on hyödyntänyt alkoholijuomien historiaa penkoessaan. Aikaisemmin hän on kirjoittanut teokset Jallu: Jaloviinan ja paloviinan historia (2013), Kossu – Koskenkorva ja suomalaisen vodkan historia (2014) ja Kieltolaki – Kielletyn viinan historia Suomessa (2015). Niinpä Lonkero: Suomalaisten long drink -juomien historia on luonteva jatko viinakirjojen […]

Lue lisää