Muut tapahtumat

Ars Moriendi 2021

OHJELMA

Kirjoituksia kuolemasta, elämästä ja niiden perinnöistä – AM-Turku
To 18.11.2021, 18–20, Aboa Vetus Ars Nova, Itäinen Rantakatu 4–6, Turku
Ars Moriendi Turku 2021 sisältää kolme luovan kirjoittamisen työpajaa. Illan aikana pajoissa tehdään lyhyehköjä kirjoitusharjoituksia, joissa pohditaan elämän ja kuoleman perintöjä ja jäämistöjä, aineellisia ja henkisiä. Kirjoitusharjoitukset tehdään ensisijaisesti itselle, mutta illan kuluessa kirjoituksia ja kokemuksia on mahdollisuus jakaa. Ilta päätetään yhteiseen tuokioon.
Ohjaajina toimivat Turun alueen kirjallisuusterapeutit Päivi Koivisto, Päivi Kosonen, Heidi Nummila & Hanna Ruohikko.

Kuolema Slam / Death Slam
Pe 26.11.2020 klo 18-20:30, Myymalä2, Uudenmaankatu 23, Helsinki

Kuolema nostaa tehokkaasti esiin kaiken sen, josta elämän aikana vaietaan. Kuolemasta puhuminen koetaan vaikeaksi ja julkisia tiloja sen pohtimiselle ei juurikaan ole – vaikka se on elämän luonnollinen kiintopiste ja kuuluu kaikille. Senpä takia jo kolmatta kertaa järjestettävä Kuolema Open Mic muuntautuu tänä vuonna leikkimieliseksi lavarunokisailuksi Kuolema Slamiksi!
Kuolema Slam -runomittelössä noudatetaan kansainvälisiä poetry slam -sääntöjä vähennetyin osallistuja- ja tuomarimäärin tilanpuutteen vuoksi. Slamien voittajalle on luvassa lisäaikaa ja kunniaa sekä 20 euron lahjakortti Laterna Magica antikvaariseen kirjakauppaan Helsingin Kruununhaassa.

Kuolemanpelko – Kohtaamisesitys yhdelle katsojalle
Torstai, 25.11.2021, Lapinlahden sairaala, Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
Kuolemanpelko-kohtaamisesitys perustuu kolmeen osaan: alkukeskusteluun, jossa esiintyjä ja osallistuja keskustelevat kahden kesken Lapinlahden entisen sairaalan entisessä hoitohuoneessa Kuolemaan liittyvistä peloista.

Kuoleman kasvot – elokuvanäytös & Tarinabaari
Keskiviikko 24.11. klo 18. 00, Helsingin tuomiokirkon krypta
Kuoleman kasvot -tapahtuma koostuu kahdesta itsenäisestä, mutta yhteenliittyvästä osasta. Ensin katsomme Kiti Luostarisen dokumenttielokuvan Kuoleman kasvot ja tämän jälkeen avaudumme yhteiseen kuolemantarinointiin.

Kellunta – kokemustapahtuma 15 hengelle
La 27.11.2021 klo 19.00, Itäinen Brahenkatu 13, Helsinki
Kellunta on osallistava kokemustapahtuma 15 hengelle, johon voi osallistua kahdella vaihtoehtoisella tavalla. Kolme osallistujaa saavat nauttia kolmen tunnin intensiivisestä kelluntakokemuksesta Kallio Floatin kelluntatankin syvässä hiljaisuudessa.

Crossing the line -esitys j& AM kirjailijapaneeli
Ti 23.11.2021 klo 18.00 Helsingin tuomiokirkon krypta
Crossing the line on poikkitaiteellinen esitys, joka vaeltelee nykyrunon ja -jazzin keinoin mielenmaisemissa, joissa kuolema asettuu elämään, todellisuus muuntuu ja rajat liikkuvat.