Konferenssit ja seminaarit

Biografian rajat ja rajattomuus -konferenssi

Biografian rajat ja rajattomuus -konferenssi Helsingissä 12.-13.12.2017

 Konferenssin järjestävät Suomen Historiallinen Seura ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskus. Lisätietoja konferenssin sivulta www.finlit.fi/biografia2017.

Konferenssin teema on elämäkerrallisten lähestymistapojen moninaisuus sekä historiallisen elämäkertatutkimuksen suhde lähitieteisiinsä.  Kuinka biografia voi hyötyä rajojen ylityksistä ja lähitieteidensä teorioista ja metodeista?  Voiko biografia toimia mikro- ja makrotason analyysiä yhdistävänä tutkijan työkaluna? Kuinka digitaaliset ihmistieteet ja laskennalliset menetelmät tukevat elämäkerrallista tutkimusta?

Keskusteluun nostetaan kansainvälisesti ajankohtaisia kysymyksiä, kuten biografian demokratisoituminen, ”tavallisten” ihmisten historia ja kollektiivibiografia; identiteettien moninaisuus ja relationaalisuus; eettinen käänne ja elämäkerturin vastuu.  Kansallisbiografia-verkkojulkaisu, SHS:n ja SKS:n yhteinen suurhanke, täyttää 20 vuotta. Sen kunniaksi keskustellaan myös kansallisten biografiakokoelmien merkityksestä.

Pääpuhujina ovat Mineke Bosch, Sigurđur Gylfi Magnússon, Hanna Suutela ja Eero Hyvönen.