Muut tapahtumat

Hämeen keskiaikafestivaali 2018

Rumpuja, ritareita ja ryynimakkaraa!

Hämeen linnan ympäristö herää historiaan elokuussa, kun keskiaikafestivaalien torvet soittavat aloitusfanfaarinsa. Luvassa on jälleen runsas ja monipuolinen kattaus keskiaikaista musiikkia, taisteluita, käsityönäytöksiä, taikuutta, jongloorejä ja luentoja.

Vanajaveden pinnasta heijastuvat sadat soihdut, linnan muureista kimpoavat huilun sävelet, ja ilmassa tuoksuvat savu, sima ja sahti. Vanajaveden rantaan ja Linnanpuistoon levittäytyvät laaja keskiaikaharrastajien kylä ja kansainväliset, yli 150 käsityöläisen markkinat. Ravintolakojut ja -teltat palvelevat nälkäistä ja janoista kulkijaa aamusta iltaan. Ohjelmaa on kaikille perheistä polttariseurueisiin.

Keskiviikkona 15.8.2018 Hämeen keskiaikafestivaali aloitetaan ennakko-ohjelmistolla kaupungin alueella. Näymme iltatorilla, jossa on myös kaupungin Street Food Fiesta -tapahtuma. Tule ottamaan selfie keskiaikahahmon kanssa ja tule sovittamaan keskiaikavarusteita.

Torstaina rakentelemme yhä aluetta, joten sisäänpääsy on vapaa. Ohjelmaa ei ole, mutta useimmat torimyyjät kauppaavat herkkujaan ja aarteitaan koko päivän. Tervetuloa markkinahumuun ilmaiseksi! Torstai-iltana keskustassa on tarjolla Rahvaan lämmittelyt Ravintola Majassa ja Pub Wiljamissa. Liput myydään ovelta.

Perjantain pääesiintyjä illalla on virolainen folkhevin päällikkö Metsatöll. Illalla ohjelmassa on myös turnajaiset puolalaisen Xiążęca Drużynan eli Herttuan Joukkojen tuomina. Uudet bändilöytömme ovat huikeita: täydessä livekunnossa tykittävä irkkupunkbändi 7 Stout Clan ja venäläinen naisarmeija Idisi pistävät jalkasi vatkaamaan väkisinkin. Koko päivän ajan festivaalialueella tapahtuu kaikenlaista: on taikuria, työnäytöksiä, musiikkia ja tanssia. Lisäksi Lasten läänityksessä on lasten turnajaiset talutusratsastuksen muodossa Finnfirdin palvelemina.

Lauantaina lavalle nousevat tamperelainen folkrockin legenda Greenrose Faire, jolla on taas uusia biisejä mukanaan. GRF ilahduttaa meitä sekä päivällä että illalla. Lauantaihin mahtuvat tietenkin myös turnajaiset sekä kymmenien sotureiden viikinkitaistelunäytös. Lasten läänityksessä ilahduttavat taikurit ja Finnhird. Lauantaina päivällä käydään myös keskiaikaisen mättömiekkailun eli buhurtin SM-osakilpailu linnan eteläpihalla. Lauantaina iltaa kohti istuudumme iltanuotioiden ääreen: osta itsellesi tuoppi kuohuvaa ja syö vatsasi täyteen – trubaduurit ja taikurit viihdyttävät kansaa, kunnes sidomme heidät puuhun. Lisäksi lauantai-iltana on tarjolla ohjelmalliset iltapidot Hämeen linnan Leivintuvassa. Iltapitoihin saat erilliset liput täältä.

Sunnuntaina tavara liikkuu, kun huutokauppojen kuninkaallinen Aki Palsanmäki pistää kuparipannut kiertoon. Viikinkitaistelunäytöskin aiheuttaa meteliä, koska lauantaina ei kuitenkaan vielä saatu tapettua kaikkia. Greenrose Faire nousee lavalle, ja alueella tapahtuu tietenkin koko ajan kaikkea muutakin: taikureita, trubaduureja, työnäytöksiä ja tötteröhattuja.

Joka päivä alueella on autenttinen viikinki- ja keskiaikaleiri, jossa kannattaa käydä tutustumassa. Harrastajat yöpyvät alueella torstaista sunnuntaihin ja elävät aikakauden mukaisesti: ruoka tehdään nuotiolla, ja samalla on aikaa huoltaa aseita ja kirjoa tunikoita. Keskiaikaharrastajat esittelevät mielellään leiriään, joten kannattaa lähteä jutulle!

Muistathan, että alueelle ei saa tuoda koiria tai muita lemmikkejä.

Varaamme oikeuden tehdä muutoksia ohjelmaan.

Osta lippusi ennakkoon täältä! – Ja iltapitoliput saat täältä.

Jos haluat tiedustella ryhmälippuja, soita Katleenalle, puh. 050 576 7632.

 

Lisätiedot

Hämeen keskiaikafestivaali

Liput ja ohjelma

Facebook-sivut