Esitelmät ja keskustelutilaisuudet

KrimiHelsinki 2022

Tule viettämään dekkari-iltaa huippukirjailijoiden seurassa. Tänä vuonna SKS:n juhlasalissa ovat esiintymässä Michel Decar, Alex Beer, Seraina Kobler ja Arttu Tuominen. Tapahtuman kieli on saksa. KrimiHelsinki 2022 järjestetään myös Turussa 17.11. ja Tampereella 18.11.

Kirjailijoista

Michel Decar (1987–) on saksalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka asuu Berliinissä. Häneltä on julkaistu kaksi romaania, Tausend deutsche Diskotheken (2018) ja Die Kobra von Kreuzberg (2021). Decar on palkittu useasti teoksistaan. Die Kobra von Kreuzbergia on kuvattu moderniksi suurkaupunkiseikkailuksi.

Alex Beer (1977–) on itävaltalainen kirjailija, joka asuu Wienissä. Hän on tullut tunnetuksi kirjasarjoistaan, joiden pääosissa ovat Otto Morell, August Emmerich ja Isaak Rubinstein. Uusimmassa romaanissaan Felix Blom – Der Häftling aus Moabit (2022) lukija tutustuu Felix Blomiin, rikolliseen, joka päätyy mestarietsiväksi. Näyttämö: Berliini vuonna 1878.

Seraina Kobler (1982–) on syntynyt Locarnossa ja asuu Zürichissä. Hänen ensimmäinen Zürich-dekkari Tiefes, dunkles blau (2022), pääosassa järvipoliisi Rosa Zambrano, on saanut erinomaiset arvostelut ja keikkunut kuukausia myydyimpien kirjojen listalla.

Arttu Tuominen (1981–) on suomalainen kirjailija, joka asuu Porissa. Tuomisen ensimmäinen saksaksi julkaistu romaani Was wir verschweigen (2021) vei hänet suoraan Spiegelin bestsellerlistalle. Delta-kirjasarja seuraa poliisiylikomisario Jari Paloviidan ja hänen tiiminsä Henrik Oksmanin ja Linda Toivosen työtä. Saksaksi on juuri ilmestynyt sarjan toinen osa Was wir verbergen (2022). Molemmat romaanit on suomentanut Anke Michler-Janhunen.