Lämpimästi tervetuloa vuorovaikutteiseen yhteistyöseminaariin ja kulttuuri- ja luovien alojen tulevaisuuksien yhteiseen kuvitteluun 31.10.-2.11.2023 Rauman merimuseoon (osoite: Kalliokatu 34, Rauma). Tilaisuus järjestetään osin etänä Teamsin kautta. Tilaisuus on maksuton. Museolle saapuville on tarjolla kahvit aamu- ja iltapäivisin. On mahdollista osallistua vain yhteen tai joihinkin osiin tilaisuuksista tai kaikkiin.
Seminaarin vetäjänä toimii professori, tohtori Lidia Varbanova Kansallisesta teatteri- ja elokuvataiteen akatemiasta (NATFIZ, https://natfiz.bg/en/). Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus yli 60 maasta taiteen, kulttuurin ja luovien alojen konsulttina, kouluttajana, valmentajana ja tutkijana. Muina moderaattoreina toimivat hänen kollegansa Elena Trencheva, Mila Velcheva ja Lyubomira Kostova.
Osallistumalla keskiviikon ja torstain 1.–2.11. seminaariin pääset vahvistamaan valmiuksiasi ja edistämään yrittäjyyteen perustuvia toimintamalleja ja innovatiivisuutta. Seminaarin teemoina ovat muun muassa EU-rahoitus ja vaihtoehtoiset varainhankintamahdollisuudet, innovointia ja liiketoimintamalleja edistävä digitaaliteknologia, visuaalinen ja kirjallinen tarinankerronta markkinointivälineenä, taiteen pienyritysten yhteistyömallit, verkostoituminen ja kumppanuuksien rakentaminen paikallistasolla ja paljon muuta. Seminaari koostuu kuudesta osasta, joista voi osallistua kaikkiin tai valikoida omaan tarpeeseen sopivat. Seminaarin kieli on englanti. Maksimiosallistujamäärä paikan päällä on 20 ja etänä 20.
Seminaaria pohjustaa tulevaisuusajattelua vahvistava tulevaisuusperintöverstas, joka pidetään tiistaina 31.10. klo 12:30-16:00 paikan päällä Rauman merimuseossa. Siinä luodaan ja tuotetaan yhdessä visioita kulttuurin ja luovien alojen tulevaisuuksista. Niitä tarkastellaan pitkällä aikavälillä, 50 vuotta ajassa taaksepäin ja eteenpäin tulevaisuuksiin. Lopuksi pohditaan yhdessä, mitä nyt pitäisi tehdä, jotta haluttu tulevaisuus saavutettaisiin. Fasilitaattoreina toimivat dosentit Katriina Siivonen ja Pauliina Latvala-Harvilahti Turun yliopistosta Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta. Suomeksi ja englanniksi toteutettavan työpajan maksimiosallistujamäärä on 50.
Keskiviikkona 1.11. ja torstaina 2.11.2023 työkielenä on englanti – etäosallistuminen Microsoft Teamsin kautta. Ilmoittautuminen sekä lähi- että etätilaisuuksiin tästä: https://link.webropol.com/s/insitu2023 Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään linkki etäosallistumiseen sähköpostissa. Osallistumisesta saa todistuksen tilaisuuden jälkeen.
Tilaisuuden järjestää IN SITU -hanke (Horizon Europe 101061747). Sen kaikilla LAB-alueilla (Suomi, Irlanti, Latvia, Islanti, Azorit, Kroatia) järjestetään vastaava seminaari. Turun yliopistosta hankkeessa on mukana Porin yliopistokeskuksen maisemantutkimuksen ja Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tiimit. Kaikilla hankkeen LAB-alueilla (Suomi, Irlanti, Latvia, Islanti, Azorit, Kroatia) järjestetään vastaava seminaari.
Lisätiedot tilaisuudesta: Prof. Dr. Lidia Varbanova (NATFIZ), e-mail: , dos. Katriina Siivonen, , 050 322 8015 ja dos. Pauliina Latvala-Harvilahti, 050 442 5064.
Lisätiedot hankkeesta: Prof. Maunu Häyrynen, 040-864 9406 ja dos. Katriina Siivonen, , 050 322 8015.