Konferenssit ja seminaarit

Muinaisuuden tekijät -juhlaseminaari

Suomen Muinaismuistoyhdistys täytti viime vuonna 150 vuotta. Tämän kunniaksi järjestettävä juhlawebinaari nostaa esille menneisyyden ja kulttuuriperinnön parissa työskenteleviä ammattilaisia. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään verkossa.

Puheenvuoroja kulttuuriperintötyöstä klo 13–14.20.

Kulttuuriperinnön olemassaolo edellyttää sen eteen tehtyä työtä, jota tehdään esimerkiksi yhdistyksissä, tutkimushankkeissa, museoissa ja muissa muistiorganisaatioissa.
Webinaarissa kolme kulttuuriperinnön asiantuntijaa kertoo työstään.

Palkittu tutkijatohtori FT Tuija Kirkinen kertoo Euran emännän haudasta löytyneiden turkistenjäänteiden tutkimisesta.
FT, museonjohtaja Julia Donner kertoo Ainolan puutarhan vaalimisesta ja puutarhahistorian välittämisestä yleisölle.
Intendentti FM Mikko Teräsvirta kertoo hankkeesta tuoda uutta rakennusperintöä Seurasaaren ulkomuseoon.
Tapahtuman juontaa Suomen Muinaismuistoyhdistyksen puheenjohtaja Pia Olsson.

Tauko klo 14.20–14.30

Suomen museo – Finskt museum 2020: Rotinat klo 14.30–15.15
Vuonna 1894 perustetut Suomen Museo ja Finskt Museum ovat nykyään tieteellisiä vuosikirjoja, joissa julkaistaan tutkimusartikkeleiden lisäksi kirja- ja näyttelyarvioita sekä muita ajankohtaispuheenvuoroja. Nyt on aika juhlistaa uuden kirjan syntymää rotinoiden hengessä.

Uuden vuosikirjan teemana on “Monimuotoinen menneisyys – yhteinen tulevaisuus”. Keskustelemme kulttuuriperinnön roolista tulevaisuuden tekijänä. Keskusteluun johdattelee FT Tytti Steel ja tulevaisuutta luotaavat FT Johanna Enqvist, professori Heikki Hanka ja amanuenssi FL Mari Immonen.

Toivomme myös, että osallistut keskusteluun. Kirjoituksesi voi olla toivotus, kysymys tai muu kommentti. Voit lähettää kommenttisi jo etukäteen osoitteeseen tai osallistua sosiaalisessa mediassa (Twitter & Facebook) tunnuksella #rotinat.