Konferenssit ja seminaarit

Museoalan Teemapäivät 2018

Ilmoittautuminen Museoalan Teemapäiville on avattu!

Vuoden 2018 Museoalan Teemapäivät järjestetään 17.-18.9. Amos Rexissä teemalla ”Vuoro vaikuttaa”. Kahden päivän aikana keskustellaan mm. siitä, miten museoiden kokoelmista ja kulttuuriperinnöstä voidaan keskustella niin, että ihmiset innostuvat ja kokevat niihin osallisuutta. Kuinka museot ottavat vastaan yhteisöjen innon ja mahdollistavat vuorovaikutuksen? Entä millaisia haasteita ja mahdollisuuksia uusi viestintäkulttuuri luo museoille?

Ilmoittaudu mukaan 1.9.2018 mennessä osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/F8CB3FB5245B4FED.par

Museoalan Teemapäivien ohjelma on nyt julkaistu kokonaisuudessaan. Seminaarin kolme kansainvälistä keynote-puhujaa ovat Merete Sanderhoff, Peter van Mensch ja Alex Flowers. Heidän lisäkseen ohjelmassa on ajatuksia herätteleviä keskusteluja museoiden brändeistä ja vuorovaikutuksesta digitaalisessa maailmassa. Puheenvuoroja kuullaan myös Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitiolta, mm. CoPassion-tutkimushankeessa mukana olevalta tutkija Jenni Spännäriltä, kehittäjä Ulla Teräkseltä sekä kaupunkiaktivisti ja tuottaja Jaakko Blombergilta. Teemapäivillä päästään seuraamaan myös Ideariihi-avustushaun huipennusta, kun finalisti-museot astuvat lavalle asiantuntijaraadin ja yleisön eteen.

Seminaarin ensimmäisenä päivänä on mahdollisuus tutustua juuri avatun Amos Rexin tiloihin ja näyttelyihin. Inspiroivan ohjelman lisäksi luvassa on verkostoitumista ja rentoa yhdessäoloa kollegoiden kanssa.

Seminaarin jälkeen seuraavana päivänä Kansallisgalleria ja Suomen kansallismuseo järjestävät yhteistyössä Museoalan Teemapäivien kanssa keskustelutilaisuudet, joissa on mahdollista tavata kollegoita ja keskustella seminaarin annista ja muista ajankohtaisista asioista. Nämä rinnakkaiset tilaisuudet pidetään Helsingissä 19.9. klo 9-12, ja ne ovat maksuttomia.

Katso Museoalan Teemapäivien koko ohjelma verkkosivulta: https://www.museovirasto.fi/fi/museoalan-kehittaminen/tyokalut-ja-verkostot/museoalan-teemapaivat/teemapaivien-ohjelma
Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia ja täydennyksiä.

Osallistumismaksut

  • Kahden päivän osallistumismaksu on 250 euroa (sis. alv 24 %) / osallistuja, sisältää kahden päivän sisäänpääsyn tapahtumaan, materiaalit sekä aamu- ja iltapäiväkahvit (lounaat omakustanteiset)
  • Yhden päivän osallistumismaksu on 160 euroa (sis. alv 24 %) / osallistuja, sisältää yhden päivän sisäänpääsyn tapahtumaan, materiaalit sekä aamu- ja iltapäiväkahvit (lounas omakustanteinen)
  • Kahden päivän opiskelijahintainen osallistumismaksu on 70 euroa (sis. alv 24 %) / osallistuja (perustutkinto-opiskelija), sisältää kahden päivän sisäänpääsyn tapahtumaan, materiaalit sekä aamu- ja iltapäiväkahvit (lounaat omakustanteiset)
  • Iltajuhlat 20 euroa (sis. alv 24 %) / osallistuja, sisältää ruoan ja juoma

Museoalan Teemapäivien verkkosivut: https://www.museovirasto.fi/fi/museoalan-kehittaminen/tyokalut-ja-verkostot/museoalan-teemapaivat/teemapaivat-2018
Museoalan Teemapäivät Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/teemapaivat/
Museoalan Teemapäivät Instagramissa: https://www.instagram.com/museoalanteemapaivat/
Museoalan Teemapäivät Twitterissä: #teema18

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja innostumaan!

Lisätietoja: Anu Niemelä 0295 33 6015, Anna Alavuotunki 0295 33 6019, Eeva Teräsvirta 0295 33 6012 ja Jasmine Fagerström 0295 33 6120, sähköposti tai