Konferenssit ja seminaarit

Nuorten historiantutkijoiden kesäpäivät 14.-16.8.2024

”Mitä on olla historioitsija” – Nuorten historiantutkijoiden kesäpäivät 14.–16.8.2024 Helsingissä

Suomen Historiallisen Seuran ensimmäisten nuorten historiantutkijoiden kesäpäivien ilmoittautuminen on alkanut. Tutustu ohjeisiin ja ilmoittaudu mukaan kesäpäiville osoitteessa www.histseura.fi 30.4.2024 mennessä.

Jatkokoulutusta nuorille tutkijoille

Nuorten historiantutkijoiden kesäpäivät 14.–16.8.2024 Helsingin yliopiston ja Tieteiden talon tiloissa. Kyseessä on jatkokoulutustapahtuma, jossa käsitellään kaikkia historiantutkijoita koskettavia ammatillisia kysymyksiä, pohditaan historiantutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä luodaan mahdollisuuksia tutkijoiden verkostoitumiselle yli yliopisto- ja erikoisalarajojen. Kesäpäivien teemoja ovat historioitsijan rooli ja tehtävä, historiantutkimuksen merkitys yhteiskunnassa sekä tohtorin tutkinnon tarjoamat laajat mahdollisuudet työelämässä.

Ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja, pienryhmäsessioita ja sosiaalista yhdessäoloa. Keskeisiä aiheita ovat historiantutkimuksen metodologia, uranäkymät, julkaiseminen, julkinen toiminta asiantuntijana ja tiedeviestintä. Lisäksi kesäpäivillä on iltaohjelmaa keskiviikkona ja torstaina.

Kesäpäiville ovat tervetulleita väitöskirjatutkijat ja sellaiset historian alalta väitelleet, joiden väitöksestä on kulunut enintään kaksi vuotta. Ensisijaisesti tapahtuma on suunnattu väitöskirjantekijöistä niille, jotka ovat väitöskirjan tekemisen loppuvaiheessa ja olleet jatko-opiskelijoita vähintään kaksi vuotta. Kesäpäiville voivat osallistua niin yliopistoissa työskentelevät, apurahatutkijat kuin vapaat tutkijat.

Kesäpäivien keskeistä antia on nuorten tutkijoiden työpapereiden kommentointi. Työskentelymuotona ovat Suomen Historiallisen Seuran aktiivisten tutkijajäsenten vetämät pienryhmäsessiot, joissa käsitellään nuorten tutkijoiden aiheenesittelyitä, tutkimussuunnitelmia ja menetelmiin keskittyviä työpapereita. Ilmoittautumisen yhteydessä tiedustellaan työpaperin alustavaa otsikkoa ja lyhyttä abstraktia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Tiedot kesäpäivien ohjelmasta ja ilmoittautumislomakkeen löydät Suomen Historiallisen Seuran verkkosivuilta osoitteesta www.histseura.fi. Ilmoittautumisaika on 27.3.–30.4.2024. Tapahtuman osallistumismaksu nuorille tutkijoille on 50 euroa, ja se sisältää tapahtuman, kahvitukset ja torstai-illan illallisen. Helsingin ulkopuolelta tulevien nuorten tutkijoiden on mahdollista hakea tukea matka- ja majoituskuluihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Matka- ja majoitustuesta ilmoitetaan ilmoittautuneille viimeistään 31.5. Työpaperit tulee lähettää Suomen Historiallisen Seuran toimistoon () viimeistään 10.6. Osallistumismaksun eräpäivä on 15.6.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Suomen Historiallisen Seuran toiminnanjohtaja Sari Aalto, .

Tapahtumaa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Helsingin yliopisto.